Με μικρά κέρδη στη ζώνη των 940 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ανακτήσει μέρος του χθεσινού χαμένου εδάφους, χωρίς όμως να αναλαμβάνει ρίσκο που μπορεί να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 939,51 μονάδες, χωρίς όμως κανένας κλάδος προς στιγμήν να ξεχωρίζει.

Επί της ουσίας η αγορά προσπαθεί να κυριαρχήσει στα τρέχοντα επίπεδα πριν κάνει κάποια κίνηση για τα υψηλότερα, καθώς στο εύρος αυτό οι στηρίξεις είναι χαμηλές, αλλά και οι «εγκλωβισμένοι» από τον καιρό που πρωτοξέσπασε η πανδημία ήταν αρκετοί. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε την κατάρρευση της αγοράς στις 8 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο γενικός δείκτης υποχώρησε από τις 1.035 μονάδες στις 902,84 μονάδες, υπό τον φόβο της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ΟΤ, εκείνη η μεγάλη πτώση εγκλώβισε πολλά κεφάλαια για επτά ολόκληρα χρόνια, ενώ οι στηρίξεις που δημιουργήθηκαν ήταν πολύ ισχνές, ειδικά μάλιστα από τις συνεχείς αποτυχίες της αγοράς να ανακτήσει μέρος των χαμένων εκείνων εδαφών. Άλλωστε, όπως συμφωνούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η διατήρηση των 938 μονάδων διατηρούν σε ισχύ το επίπεδο των 1040 μονάδων ως άνω όριο του μακροπρόθεσμου ανοδικού μοτίβου που ακολουθεί επί σειρά ετών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Εθνική, Aegean, Ελλάκτωρ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Motor Oil και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών