Σταθερή παραμένει η τιμή του χρυσού, μετά την ανάκαμψη του δολαρίου. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το μήνα Ιανουάριο, ενώ αναμένουν η FED να δώσει σήμα για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού βρέθηκε στα 1.822 δολάρια η ουγγιά στις 10.10 ώρα ET. Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου επίσης κατάγραψαν μικρή μεταβολή και διαμορφώθηκαν στα 1.823, 20 δολάρια.

Οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση από το 1982. Οι ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Federal Reserve για να επιταχύνει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.

Ο χρυσός, που θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου τη Δευτέρα. Ωστόσο, η τιμή του έχει κολλήσει σε ένα εύρος διαπραγμάτευσης από την αρχή του έτους, καθώς παγιδεύεται  μεταξύ των αυξανόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των αυξανόμενων προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων της Fed.

«Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς γιατί ο χρυσός συνεχίζει να έχει τόση υποστήριξη. Το ασταθές περιβάλλον στις αγορές μπορεί να τροφοδοτεί εν μέρει την προσέλκυση των επενδυτών στο χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο. Αλλά είναι πιο πιθανό να προκύπτει από την ανησυχία για τον πληθωρισμό», σημείωσε ο επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στην OANDA, Γκρέγκ Έρλαμ.

Ο  δολαριακός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Ο χρυσός αντιστέκεται στη συνεχιζόμενη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, ανέφερε σε σημείωμα η Commerzbank. Οι λιγότερο επιθετικές δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα πιθανότατα συνέβαλαν επίσης στην άνοδο της τιμής του χρυσού, σημειώνεται.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3%  και ανήλθε στις 23.145 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,2%  και διαμορφώθηκε στις 1.030,80 δολάρια  και το παλλάδιο σημείωσε μικρή μεταβολή στις 2.261,50 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές