H εικόνα της μετοχής της Ford (NYSE:F) έχει αλλάξει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χάρη στις συνδυασμένες δυνάμεις της νέας διοίκησης και των στρατηγικών τοποθετήσεων.

Τα 16 δολάρια συνιστούν σοβαρή στήριξη ως επιβεβαίωση από την προ μηνών ανοδική διάσπαση, ενώ και οι όγκοι στην περιοχή των 20 δολαρίων προϊδεάζουν για αλλαγή πλεύσης, με επόμενο στόχο για το 2022 τα 25 δολάρια.

Ενθαρρυντικά για την πορεία της μετοχής είναι τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, τα οποία, αν και βρέθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φαίνεται να έχουν καταγράψει αξιοσημείωτες μεταβολές.

Ειδικότερα, τα έσοδά της για το δ’ τρίμηνο του έτους, έχουν καταγράψει ενίσχυση της τάξεως του 5%, φτάνοντας τα 37,7 δισ.

Το ενδιαφέρον των οικονομικών καταστάσεων όμως, φαίνεται να μονοπωλούν τα κέρδη, τα οποία καταγράφοντας αλματώδη άνοδο που άγγιξε το 540%, γύρισαν θετικά και σκαρφάλωσαν στα 12,3 δισ. $.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων, τα οποία βρέθηκαν στα 2 δισ.

Ας σημειωθεί πως οι ελλείψεις τσιπ που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελούν τροχοπέδη στην αύξηση της παραγωγής, ενώ ενδέχεται η αυτοκινητοβιομηχανία να αναβάλει ή να σταματήσει την παραγωγή οχημάτων σε 8 από τα εργοστάσιά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News