Την υπηρεσία τηλεϋγείας, γνωστή ως Amazon Care, εγκαινιάζει σε εθνικό επίπεδο, η Amazon, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Το Amazon Care ξεκίνησε το 2019 ως πιλοτικό πρόγραμμα για εργαζόμενους μέσα και γύρω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ. Το πρόγραμμα παρέχει εικονικές επισκέψεις περίθαλψης, καθώς και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες τηλεϋγείας και επισκέψεις στο σπίτι έναντι αμοιβής από νοσηλευτές για εξετάσεις και εμβολιασμούς. Έκτοτε έχει επεκταθεί σε περισσότερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Εκτός από τη διάθεση υπηρεσιών τηλεϋγείας σε εθνικό επίπεδο, η Amazon δηλώνει ότι θα επεκτείνει την εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα σε περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ. Μάλιστα σχεδιάζει να λανσάρει αυτές τις υπηρεσίες σε 20 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Σαν Φρανσίσκο, του Μαϊάμι και του Σικάγο, αργότερα φέτος. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες του Amazon Care είναι ήδη διαθέσιμες σε οκτώ πόλεις.

Η Amazon σημείωσε ότι αξιοποιεί την αύξηση της ζήτησης για κατ’ οίκον φροντίδα, τόσο εικονικά όσο και κατ΄οίκον, που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκτιμάται ότι η εικονική ιατρική φροντίδα θα σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση, με τους ασφαλιστές να συμμετέχουν επίσης στην επέκταση της τηλεϋγείας.

Ένα κλειδί για την ανάπτυξη μιας εικονικής υπηρεσίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι η απόκτηση κάλυψης δικτύου ασφάλισης υγείας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για  εργοδότες που πληρώνουν τους λογαριασμούς για πρόσβαση των εργαζομένων στην περίθαλψη. Οι ασφαλιστές υγείας συνεργάζονται ήδη με καθιερωμένους παρόχους όπως η Teladoc και ο Dr. on Demand για να παρέχουν την πλατφόρμα τηλευγείας, αλλά όταν πρόκειται για εικονικά σχέδια πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ξεκινούν όλο και περισσότερο τα δικά τους προγράμματα.

Στο Amazon Care, η Amazon καταφέρνει και εγγράφει ολοένα και περισσότερους εργοδότες. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρχισε να παρέχει υπηρεσίες για την Whole Foods, μια αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με έδρα το Ώστιν του Τέξας, αλλά και την εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Silicon Labs και την TrueBlue, μια εταιρεία παροχής προσωπικού και στελέχωσης επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή