
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τις εταιρικές εξελίξεις και αποτελέσματα να οδηγούν τα κέρδη, ενώ θετικά επέδρασε και η άνοδος της αγοράς του Χονγκ Κονγκ.
Ειδικότερα, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 1,96% καθώς οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν από τις απώλειές τους την Τρίτη. Οι μετοχές της Alibaba σημείωσαν άνοδο 6,29%, ενώ η Tencent κέρδισε 2,3% και η Netease σημείωσε άνοδο 4,62%.
Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,79% στις 3.479,95 μονάδες και τον Shenzhen να κερδίζει 1,545% στις 13.531,31 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε 1,08% υψηλότερα στις 27.579,87 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,94% στις 1.952,22 μονάδες.
Οι μετοχές του Ομίλου SoftBank σημείωσαν άνοδο 5,85% αφού ο ιαπωνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εισάγει στο χρηματιστήριο την Arm μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώλησης της μονάδας στη Nvidia.
Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία αναρριχήθηκε 1,14% για να κλείσει στις 7.268,30 μονάδες καθώς οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν της ανόδου. Η Commonwealth Bank of Australia (CBA) σημείωσε άνοδο 5,58%, η Westpac κέρδισε 2,43%, η Australia and New Zealand Banking Group ενισχύθηκε κατά 1,71% και η National Australia Bank σημείωσε άνοδο 2,38%.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ