Με ένα εντυπωσιακό άλμα που συνοδεύτηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με τριψήφια εκατ. τζίρου, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να βρεθεί στη ζώνη των 960 μονάδων, έχοντας μάλιστα σημαντική ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,94% στις 960,32 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 125 εκατ. ευρώ.

Με τον τραπεζικό κλάδο να «σβήνει» τη ζημιά που υπέστη από το ξέσπασμα της πανδημίας και τον γενικό δείκτη να φτάνει στα υψηλά του Ιανουαρίου, το ΧΑ δίνει για δεύτερη φορά μέσα στην έναρξη του 2022 το μήνυμα ότι αυτή η χρονιά έχει αρχίσει με το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι έντονο και η διάθεση ρίσκου ισχυρή. Το μήνυμα των αντοχών όμως είναι το ισχυρότερο που έχει δείξει το ΧΑ αυτές τις ημέρες, καθώς μόλις πριν από λίγες συνεδριάσεις βρέθηκε στην περιοχή των 930 μονάδων που μας ταλαιπώρησε για τουλάχιστον 44 εβδομάδες, ενώ πριν μόλις 11 συνεδριάσεις ήταν στη ζώνη των 911 μονάδων.

Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, το μήνυμα των αντοχών κόντρα στις διεθνείς αναταράξεις, αλλά και οι συνεχείς αναλύσεις υπέρ της ελληνικής οικονομίας είναι το τρίπτυχο της θετικής επαναφοράς της αγοράς, η οποία έχει καταφέρει να καλύψει τα υψηλά των 960 μονάδων. Και σαφώς η κινητήρια δύναμη σε αυτήν την κίνηση είναι και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος επιβεβαίωσε εμφατικά και τις 700 μονάδες και βρέθηκε πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020.

Η επόμενη μέρα τώρα πρέπει να συνοδεύεται από τη διατήρηση του ψυχολογικού ορίου των 950 μονάδων, οι οποίες αποτελούν και το ψυχολογικό ανάχωμα των long, επιτρέποντας παράλληλα και τις εύλογες διορθώσεις που θα υπάρξουν. Είναι άλλωστε κάτι που θα βελτιώσει τη ρευστότητα προκειμένου να έχει τις εφεδρείες σε πιθανές αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν από τις αλλαγές στη νομισματική πολιτική εντός και εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς ξεχώρισε με το +9,93% που κατέγραψε, ενώ Eurobank και Motor Oil ακολούθησαν με κέρδη 3,55% και 3,35% αντίστοιχα. Ισχυρή ήταν η άνοδος σε Alpha bank, Coca Cola, Aegean, Jumbo, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ έχασε 0,40% και ο Ελλάκτωρ 1,03%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών