![Σκρέκας: Τρία σχήματα ενδιαφέρονται για τη ΛΑΡΚΟ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/LARKO-3-1024x615-1.jpg)
Τρία είναι τα σχήματα που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για τη ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα.
Όπως ανέφερε στη Βουλή, τελείωσε η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και τώρα είμαστε στην τελική φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία σχήματα, είπε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος είχε νωρίτερα ενημερώσει την ολομέλεια για την τροπολογία του, με την οποία δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για αυθαίρετες κατασκευές σε γεωτεμάχια της ΛΑΡΚΟ.
Με την ίδια τροπολογία ο κ. Σκρέκας τροποποιεί το άρθρο 5 του ν.4710/2020 σχετικά με την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους για παλαιά ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα και συγκεκριμένα, επεκτείνει την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους 1.000 ευρώ, επιπλέον του τέλους ταξινόμησης και για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, εφόσον υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro-5b. Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας, δεν θέλουμε οι πολίτες να αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που μολύνουν τον περιβάλλον, όταν μάλιστα είναι πιθανόν να επιβληθεί σε λίγα χρόνια σχετικό περιβαλλοντικό τέλος, σε μόνιμη βάση, από την ΕΕ.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η από 28/01/2022 ΠΝΠ «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Αγορά: Προς άρση του πλαφόν τον Απρίλιο στα μικτά κέρδη σουπερμάρκετ και προμηθευτών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/supermarket-scaled-1-2048x1296-1-600x380.jpg)
Κληρώνει… τον Απρίλιο για το πλαφόν στα κέρδη – Θα ανέβουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ;
Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες στην αγορά καθώς η πορεία των τιμών θα καθορίσει και τις αποφάσεις του υπ. Ανάπτυξης για την τύχη του πλαφόν
![Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος): Μετά το νερό στοχεύει και σε… ροζ πρωτιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vikos-600x400.jpg)
Μετά το νερό στοχεύει και σε… ροζ πρωτιά η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος)
Κυριαρχία στο νερό με 20,4% μερίδιο - Με +121,74% «έτρεξε» το Βίκος Pink Grapefruit - Τα νέα σχέδια της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων για την αγορά του HoReCa
![Παντελιάδης (METRO): Γιατί δεν φοβάμαι την είσοδο της Motor Oil στη λιανική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/panteliadis-600x450.jpg)
Το «μερίδιο στομάχου», η Motor Oil και τι δεν φοβάται ο Αρ. Παντελιάδης
Τι σχεδιάζει ο Αριστοτέλης Παντελιάδης για τον όμιλο METRO – Πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα των σούπερ μάρκετ το 2025 – Γιατί θα εξαφανιστεί το τσουνάμι των προσφορών
![Titan America: Κέρδη στο ντεμπούτο της Titan America στο NYSE](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/titan-america-sosto-2-600x398.png)
Κέρδη στο ντεμπούτο της Titan America στο NYSE
Η μετοχή της Titan America άρχισε τις συναλλαγές στα 16 δολάρια, την τιμή δηλαδή για τις 24.000.000 κοινές μετοχές της αρχικής δημόσιας προσφορά της
![Eurobank: Στο 32,89% η συμμετοχή της Fairfax – Οι μετοχές μετά το placement](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/fairfaxi-sosti-600x342.png)
Στο 32,89% η συμμετοχή της Fairfax στη Eurobank - Οι μετοχές μετά το placement
Πώς οδηγήθηκε η Fairfax στη μείωση του ποσοστού της
![Titan America: Σταθεροποιητικά στο ντεμπούτο της στο NYSE](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/titan-america-bell-600x315.png)
Σταθεροποιητικά στο ντεμπούτο της η Titan America
Η Titan Cement International SA αναμένει να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 228.000.000 δολαρίων Αμερικής μετά την αφαίρεση των προμηθειών των αναδόχων
![Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Γιατί επέλεξα την IPO στο Λονδίνο κι όχι στη Νέα Υόρκη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_mytilineos4-600x352.png)
Μυτιληναίος στους FT: Γιατί βάζει τη Metlen στο LSE και όχι στο NYSE
Τι λέει στους FT ο προέδρος και CEO της Metlen για την εξάρτηση της ΕΕ από τα κρίσιμα μέταλλα της Κίνας
![THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 53 εκατ. τον Ιανουάριο 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_THEON_THEA-Heads-Up-Display_2-600x600.jpg)
THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 53 εκατ. τον Ιανουάριο 2025
Οι παραγγελίες αυτές προστίθενται στο ήδη αυξημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της THEON, ύψους περίπου €650 εκατ. από τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
![ΚΕΕΕ: Συμπαράσταση προς τις επιχειρήσεις της Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Masoutis-2-768x526-1-600x411.jpg)
Συμπαράσταση ΚΕΕΕ προς τις επιχειρήσεις στη Σαντορίνη
Η σεισμική δραστηριότητα επηρεάζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους
![Titan America: Στα 16 δολάρια ανά μετοχή η αρχική δημόσια προσφορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/essex-terminal-titan-america-750-600x345.jpg)
Στα 16 δολάρια ανά μετοχή η τιμή διάθεσης της Titan America - Σήμερα στο NYSE
Ο Ομιλος Τιτάν αναμένει να αντλήσει συνολικά κεφάλαια από την εισαγωγή της Titan America της τάξης των 364.800.000 δολαρίων Αμερικής