![Maersk: Κέρδη ρεκόρ ενώ αναμένει εξομάλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας από το β’ εξάμηνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/Maersk.jpg)
Κέρδη ρεκόρ για το 2021 ανακοίνωσε η A.P. Moller – Maersk σαν αποτέλεσμα των εξαιρετικών συνθηκών στην αγορά όπως δήλωσε ο Soren Skou διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ωστόσο ότι καταγράφηκε και αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα όμως η εταιρεία κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για περιορισμό της συμφόρησης, επεκτείνοντας τη χωρητικότητα σε όλες τις θάλασσες , βελτιώνοντας την παραγωγικότητα στα terminals και αυξάνοντας το παγκόσμιο μας αποτύπωμα logistics. Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, σημείωσε ο Soren Skou καθώς διαπιστώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, με την σχετική εξομάλυνση να έρχεται προς το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει, οι συνομιλίες με τους πελάτες της Maersk επεκτείνονται από τους ναύλους σε πιο ολιστικού χαρακτήρα συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι δυο πλευρές για να διατηρηθεί αλυσίδες εφοδιασμού από άκρη σε άκρη, κάτι που επικυρώνει ξεκάθαρα τη στρατηγική της Maersk.
Το 2021, τα έσοδα της Maersk αυξήθηκαν κατά 55%. στα 61,8 δισ. δολάρια, το EBITDA τριπλασιάστηκε στα 24 δισ. δολάρια και οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν 16,5 δισ. δολάρια και τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 18,033 δισ. δολ. έναντι 2,9 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν και μόλις 509 εκατ. δολ. το 2019.
Η εταιρεία συνέχισε να ενισχύει τις δραστηριότητες Logistics & Services καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, ξεπερνώντας την ανάπτυξη της αγοράς με αύξηση εσόδων κατά 41%. σε 9,8 δισ. USD. Στο ναυτιλιακό κλάδο η κερδοφορία αυξήθηκε σημαντικά με έσοδα 48,2 δισ. δολ το 2021, σε σύγκριση με 29,2 δισ. δολ το προηγούμενο έτος, λόγω των υψηλών ναύλων λόγω και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την πανδημία που έχει οδηγήσει σε διακοπές των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Κατά τη διάρκεια του έτους, η χρήση ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών αυξήθηκε σημαντικά, με τον κύκλο εργασιών στο Maersk.com να φτάνει τα 38 δισ. δολ .
Η A.P. Moller – Maersk αναμένει ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 με την εξομάλυνση να σημειώνεται προς το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους Με βάση αυτές τις παραδοχές η A.P. Moller – Maersk αναμένει για ολόκληρο το έτος 2022 EBITDA ύψους 24 δις. δολ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ελληνική ναυτιλία: Μοχλός ανάπτυξης με συνεισφορά 14 δισ. στο ΑΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_naut_ploio_tanker2-600x352.png)
Μοχλός ανάπτυξης με συνεισφορά 14 δισ. στο ΑΕΠ η ελληνική ναυτιλία
Μελέτη της McKinsey για την ελληνική ναυτιλία επισημαίνει την καταλυτική συμβολή του κλάδου στο διεθνές εμπόριο, ενώ παράλληλα αναλύει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες
![Royal Caribbean Group: Γιατί ποντάρει σε πολυτελείς ποτάμιες κρουαζιέρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/RCI_IC_Aerial_Side_Night_CGI12_RET_LR-1-600x200.jpg)
Γιατί η Royal Caribbean ποντάρει σε πολυτελείς ποτάμιες κρουαζιέρες
Η premium θυγατρική της Royal Caribbean Group σχεδιάζει να δρομολογήσει 10 κρουαζιερόπλοια σε ποταμούς από το 2027
![Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Επανεξελέγη πρόεδρος η Μελίνα Τραυλού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/enosi-ellinon-efopliston-600x338.jpg)
Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την επόμενη τριετία
![Τέλης Μυστακίδης: Έκλεισε και η οικονομική συναλλαγή για την Aegean Baltic Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/telis-mistakidis-600x404.png)
Στον Τέλη Μυστακίδη κι επίσημα η ABBank – Έκλεισε και η οικονομική συναλλαγή
Ο Τέλης Μυστακίδης θα ελέγχει το 48% των μετοχών της ABBank, ενώ στο πλαίσιο της συναλλαγής η τράπεζα αποτιμήθηκε 1,1 φορές τη λογιστική της αξία
![Μελίνα Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία παγκόσμιο παράδειγμα αριστείας, πρωτοπορίας και ανθεκτικότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/travlou-3-600x393.jpg)
Τραυλού: «Η Ελλάδα ναυπηγεί 589 πλοία – Υπερέχουμε σε επενδύσεις και τεχνολογία»
Η Μελίνα Τραυλού πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σημείωσε στην ετήσια Γ.Σ. για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στην πράσινη μετάβαση
![Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/travlou-600x400.jpeg)
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
Η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν - Πρόεδρος για δεύτερη θητεία, αναμένεται να εκλεγεί, η Μελίνα Τραυλού
![Capital Clean Energy Carriers: Αύξηση εσόδων 64% στο τέταρτο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AMORE-MIO-CAPITAL-600x270.jpg)
Αύξηση εσόδων 64% για την Capital Clean Energy Carriers – Μέρισμα 0,15 δολ/ μετοχή
Η Capital Clean Energy Carriers ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2024
![Ναυτιλία: Κερδισμένοι και χαμένοι από τον πόλεμο δασμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_LNG22-1024x600-1-600x352.png)
Ναυτιλία: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τους πολέμους των δασμών
Κατά τον προηγούμενο «εμπορικό πόλεμο» καταγράφηκε μια πτώση της ζήτησης στα εμπορευματοκιβώτια, σύμφωνα με την DNB Markets
![Costamare: Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. δολ. σε έσοδα το 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Costamare-slide-2-7f29710c-600x273.jpeg)
Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. δολ. σε έσοδα το 2024 η Costamare
H Costamare συνεχίζει τη στρατηγική ανανέωσης του ιδιόκτητου στόλου και την αύξηση του μέσου μεγέθους του
![ΣΕΕΝ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Διονύσης Θεοδωράτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Dionisis-Theodoratos-e1709826911754-768x470-1-600x367.jpeg)
Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΕΕΝ ο Διονύσης Θεοδωράτος
Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ κ. Διονύσιος Θεοδωράτος δήλωσε πως η επανεκλογή ρου στη θέση του Προέδρου αποτελεί μία μεγάλη τιμή