Τα επίπεδα των 960 μονάδων επιχειρεί να αφομοιώσει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αλλά και να διαχειριστεί την άνοδο των σχεδόν 50 μονάδων που μετρά από τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 960,77 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται πέριξ των 9 εκατ. ευρώ.

Έχοντας αρκετούς τίτλους σε αρνητικό έδαφος, το ΧΑ έχει καταφέρει όχι μόνο να διαχειριστεί τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών, αλλά και να υπερασπιστεί και τις 960 μονάδες, τις οποίες ανέκτησε μετά από τη βουτιά του Ιανουαρίου. Βέβαια, αυτό γίνεται σε μία μέρα που όλες οι αγορές του πλανήτη αναμένουν τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, και ίσως τις αναταράξεις που αυτά προκαλέσουν.

Ουδείς άλλωστε δεν μπορεί να παρακάμψει το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε ολοένα και πιο επιθετικά μηνύματα σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν ώστε να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ενώ την ίδια ώρα οι αγορές στοιχηματίζουν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν πέρα από τις προσδοκίες. Και αυτή η εκτίμηση ενέχει τον κίνδυνο να πληγεί η ανάπτυξη, ενώ ακόμη σοβεί η πανδημία, με το ΧΑ να μην διαφέρει σε αυτό το πλάνο.

Έτσι, σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola με το -1,43% «βαραίνει» τον δείκτη κα αντισταθμίζει το +1,63% της ΔΕΗ και το +1,53% της Εθνικής. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Jumbo, Titan, Motor Oil, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά οι Alpha Bank, Quest, Eurobank, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών