
Την πλήρη αντίθεση της εκφράζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην πρόθεση της ΕΡΤ να καταργήσει από 31-3-2022 τη λειτουργία των εκπομπών στα βραχέα κύματα και τη σφράγιση των σχετικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Εκπομπής στην Αυλίδα.
Όπως επισημαίνει η ΠΝΟ, με την απόφαση αυτή παύει η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» καθώς και του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στα Βραχέα που ήταν η μοναδική εκπομπή που συνέδεε τους ανά τα πελάγη και τους ωκεανούς ταξιδεύοντες απανταχού Έλληνες Ναυτικούς με την πατρίδα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.
Η δικαιολογία ότι τα δημόσια μέσα της Ευρώπης στην πλειονότητα τους έχουν σταματήσει τις εκπομπές στα Βραχέα και ότι τους επόμενους μήνες η ΕΡΤ θα επιταχύνει την διάχυση των παραπάνω προγραμμάτων το διαδίκτυο, δεν είναι πειστική αφού η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών δεν διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τον αριθμό του στόλου που διαθέτει η Ελλάδα και κυρίως ότι η απεραντοσύνη των ωκεανών δεν καλύπτεται στο διαδίκτυο το οποίο συν τοις άλλοις είναι και κοστοβόρο.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στη παραπάνω απόφαση της ΕΡΤ και καλεί κάθε Υπεύθυνο να επανεξετάσει το όλο θέμα για να συνεχιστεί κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία στα Βραχέα και σε τελευταία αντιμετώπιση να την αναλάβει το ίδιο το Κράτος.


Latest News

Η μεταβλητότητα παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο για τα δεξαμενόπλοια
Η πτώση για τα δεξαμενόπλοι μπορεί να μην είναι άμεση - Οι ανισορροπίες στην προσφορά και στη ζήτηση πετρελαίου θα παραμένουν παράλληλα με τις ευκαιρίες

Capital Clean Energy Carriers: Καθέλκυση του μεγαλύτερου στην ιστορία πλοίου μεταφοράς υγρού διοξειδίου του άνθρακα
Κατασκευάζεται από τα Κορεάτικα ναυπηγεία HD Hyundai Mipo και διαθέτει χωρητικότητα 22.000 κ.μ.

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Πώς θα κινηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά φέτος – Τι θα γίνει με τα ταχύπλοα
«Υπάρχει κυβερνητική δέσμευση να μην αυξηθούν οι τιμές στα συμβατικά πλοία, ενώ στα ταχύπλοα ενδέχεται να μειωθούν» σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Τραμπ: Εντολή στις υπηρεσίες να σχεδιάσουν τη Ναυτική Αναγέννηση των ΗΠΑ
Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Κίνας στη ναυτιλία των ωκεανών

Το στοίχημα Κικίλια για μείωση των τιμών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να καταγράψουν τις τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όλες τις γραμμές και όλα τα πλοία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Θετικά και αρνητικά σημεία στην απόφαση του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ, Μελίνα Τραυλού μιλάει για άδικη μεταχείριση του LNG που υπονομεύει τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τις ανθρακούχες εκπομπές
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από ψηφοφορία, ένα γεγονός σπάνιο στον ΙΜΟ όπου πάντα επιδιώκεται η ομοφωνία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: +100 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί και φέτος +100 Υποτροφίες, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία»