Κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών αποδείχθηκαν τα κέρδη που ανακοίνωσε σήμερα η Volvo, κάτω από το βάρος των παρατεταμένων ελλείψεων σε παγκόσμιο επίπεδο και ισχυρής ζήτησης από την άλλη.

Τα λειτουργικά κέρδη της Volvo για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν στα 3,7 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (396,4 εκατομμύρια δολάρια) από 4,9 δισεκατομμύρια πριν από ένα χρόνο, έναντι μέσης πρόβλεψης 4,77 δισεκατομμυρίων σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας για ολόκληρο το έτος αυξήθηκε στο 7,2% από 3,2% το 2020 και 5,2% το 2019, με τη Volvo να προτείνει να μην καταβληθεί μέρισμα στους μετόχους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία εισήχθη στη Nasdaq Στοκχόλμης τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι αναμένει να συνεχίσει να αυξάνεται ο όγκος των πωλήσεων το 2022, αν και η αβεβαιότητα λόγω των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας ήταν ακόμα υψηλή.

Η Volvo, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή οχημάτων, εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chip παρά την ισχυρή ζήτηση σε βασικές αγορές όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ η διαθεσιμότητα στα εξαρτήματα φαίνεται να βελτιώνεται, η αλυσίδα εφοδιασμού αναμένεται να παραμείνει ανασταλτικός παράγοντας, εκτιμά η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή