Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία διαφημιστικά έσοδα και αύξηση χρηστών ανακοίνωσε το Twitter, προβλέποντας  ανάπτυξη χρηστών την Πέμπτη και προέβλεψε μικρότερα έσοδα από τους στόχους της Wall Street, γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι οι σχεδιασμοί για ανάκαμψη της εφαρμογή δεν έχουν αποδώσει ακόμη.

Από την άλλη, κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο» όσον αφορά τον στόχο του να φτάσει τους 315 εκατομμύρια χρήστες και τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα μέχρι το τέλος του 2023 και πρόσθεσε ότι αναμένει να επιταχυνθεί η αύξηση των χρηστών φέτος.

Συγκεκριμένα, οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν 13% στα 217 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του 2021, έναντι 211 εκατομμυρίων χρηστών το προηγούμενο τρίμηνο.

Όμως, θα χρειαστεί πάνω από 12 εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε τρίμηνο τα επόμενα δύο χρόνια για να πετύχει τον στόχο των 315 εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2023, στόχος αρκετά φιλόδοξος, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Τα διαφημιστικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των προβλέψεων, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 8%, στην πορεία, όμως, υποχώρησε στη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών.

Η εταιρεία προβλέπει συνολικά έσοδα πρώτου τριμήνου για φέτος από 1,17 μέχρι 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με μέσο όρο κάτω από το μέσο στόχο της Wall Street που τίθεται στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα για ολόκληρο το έτος 2022 αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 20%-25%.

Το συνολικό κόστος και τα έξοδα για το 2022 αναμένεται να αυξηθούν περί το 25% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή