
Κανείς δεν φανταζόταν πριν από περίπου δυο χρόνια, τον Μάρτιο του 2020, ότι με την έναρξη λειτουργίας του gov.gr θα άλλαζε η καθημερινότητα των πολιτών, ότι με ένα κλικ σε μια από τις 1.321 πλέον υπηρεσίες του Δημοσίου θα μπορούσε γρήγορα και εύκολα να διεκπεραιώσει την δουλειά του.
Εξάλλου, είναι πολλές οι φορές που ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έχει δηλώσει ότι «ο σχεδιασμός μας έχει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο. Με αυτή τη φιλοσοφία σχεδιάστηκαν και οι υπηρεσίες του gov.gr, ώστε να είναι εύκολες και λειτουργικές για όλους τους πολίτες», ενώ έχει χαρακτηρίσει την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου ως «μεταρρύθμιση κλειδί» για την «αναδόμηση του ελληνικού κράτους, σχετικά με την αλληλεπίδραση του με τους πολίτες» αλλά και «επιταχυντή της εμπιστοσύνης» των πολιτών σε αυτό.
Οι αριθμοί μαρτυρούν την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που διαπιστώνεται σε διάστημα μόλις ενός μήνα, από τις αρχές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022. Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν 17 ακόμη ψηφιακές υπηρεσίες, οι επισκέπτες στο gov.gr άγγιξαν τους 6.716.516, ενώ οι συνολικές προβολές σελίδων έφτασαν τις 31.544.849.
Πρωταγωνιστής των υπηρεσιών αναδεικνύονται οι βεβαιώσεις αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου με 5.663.510, δεύτερες έρχονται οι άυλες συνταγές που έφτασαν τις 2.777.206, στην τρίτη θέση είναι οι βεβαιώσεις εμβολιασμού που άγγιξαν τις 2.223.137.
Την τέταρτη θέση κατέχουν οι δηλώσεις self-test και σχολικές κάρτες με 1.834.432 και τέλος την πεντάδα των πιο «δημοφιλών» ψηφιακών υπηρεσιών συμπληρώνουν τα άυλα παραπεμπτικά εξετάσεων. Ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid 19 (Εμβολιασμός) με 686.894, ενώ στη επόμενη θέση έρχεται το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid 19 (Νόσηση) καταγράφοντας 585.744 πιστοποιητικά. Την όγδοη θέση κατέχει η έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων με 322.107, στην ένατη θέση βρίσκονται οι 234.971 βεβαιώσεις θετικού διαγνωστικού ελέγχου που εκδόθηκαν μέσα στον Ιανουάριο 2022 και τέλος, η «χρυσή» δεκάδα ολοκληρώνεται με την έκδοση Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid19 (Τεστ) αγγίζοντας τα 191.949.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επισκέψεις στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών που έφτασαν τον περασμένο μήνα τις 17.858, ενώ οι επισκέψεις την Επιμορφωτική Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών τις 568.501.
Στη Ψηφιακή Ακαδημία μάλιστα καταγράφονται τα παρακάτω νούμερα:
* 272 μαθήματα
* 35 πάροχοι
* 34 θεματικές ενότητες
* 1.863+ ώρες εκπαίδευσης
* 11.448 Μοναδικοί επισκέπτες
* 17.858 Επισκέψεις
* 108.231 «χτυπήματα»
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων