![Βρετανία: Λεωφορεία με φορτιστές, βάσεις για κινητά τηλέφωνα και ηλιοροφές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/TfL-01.jpg)
Νέα λεωφορεία, εξοπλισμένα με ηλιοροφές, φορτιστές με υποδοχή USB και ειδικές θέσεις για να τοποθετούν οι επιβάτες τα κινητά τους τηλέφωνα, θεωρούνται τα σημεία-κλειδιά που θα κάνουν το επιβατικό κοινό να αποχωριστεί τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους επικεφαλής των δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο οργανισμός Transport for London (TfL) υποστηρίζει ότι τα νέα, ηλεκτροκίνητα οχήματα αυξάνουν την παραγωγικότητα και ενσωματώνουν μία «περισσότερο ανοικτή» φιλοσοφία.
Χαρακτηριστικό αυτής της νέας λογικής είναι ότι τα νέα λεωφορεία στο Λονδίνο αντί για κάθετους στύλους, θα διαθέτουν χειρολαβές στις πλάτες των καθισμάτων για να παρέχουν στους επιβάτες ανεμπόδιστη θέα.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/TfL-02-600x398.jpg)
Ψηφιακές πινακίδες εντός των οχημάτων παρέχουν πληροφορίες για την διαδρομή με ακρίβεια δευτερολέπτου, σε συνδυασμό με πληροφορίες τόσο για τα δρομολόγια του μετρό όσο και των επίγειων μέσων μεταφοράς.
Απώτερος στόχος όλων αυτών είναι να κάνουν το λεωφορείο μία πιο ελκυστική εναλλακτική του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Αιτία το γεγονός ότι τα επίπεδα συμφόρησης στους δρόμους έχουν σχεδόν επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών δείχνουν ότι η κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου έχει επιστρέψει κατά 90% στα επίπεδα πριν την πανδημία, ενώ η χρήση λεωφορείων στην πόλη κινείται γύρω από το 75%.
Τα νέα λονδρέζικα λεωφορεία έχουν μπει σε δρομολόγια ήδη από τον Δεκέμβριο σε μεμονωμένες διαδρομές, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία άλλα 29.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Apple – Alibaba: Συνεργασία για το λανσάρισμα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/apple-alibaba-600x453.jpg)
Η Apple επιλέγει την Alibaba για να λανσάρει λειτουργίες AI στην Κίνα
Η Apple εξέτασε κινεζικές εταιρείες ΑΙ όπως οι DeepSeek, Baidu, ByteDance και Tencent πριν επιλέξει τελικά την Alibaba
![Blue Origin: Ο Μπέζος απολύει 1 στους 10 υπαλλήλους στη διαστημική εταιρεία του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/blue-origin.jpg)
Ο Μπέζος... εκτοξεύει τις απολύσεις στην Blue Origin - Διώχνει 1 στους 10 εργαζόμενους
Η Blue Origin στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του πυραύλου New Glenn, ο οποίος έκανε το πρώτο ντεμπούτο του τον περασμένο μήνα
![Cosmote: Εγκατάσταση κινητών σταθμών βάσης σε Σαντορίνη , Αμοργό, Ίο και Ανάφη – Το Plan B σε περίπτωση κρίσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/COSMOTE-Αμοργός-600x400.jpg)
Με κινητούς σταθμούς θωρακίζει τις τηλεπικοινωνίες στις Κυκλάδες η Cosmote
Στην ενίσχυση του δικτύου κινητής σε Σαντορίνη, Αμοργό και Ανάφη προχωρά η Cosmote εξοπλισμό για την κάλυψη πιθανών αναγκών των δικτύων
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης