
Αύριο Τετάρτη θα γνωρίζουμε τελικά αν και ποια μέτρα πρόκειται να χαλαρώσουν δεδομένου ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε χθες Δευτέρα στη σχετική συνεδρίαση των ειδικών. «Θα περιμένουμε μέχρι την Τέταρτη. Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών που θα σταθμίσει τα δεδομένα και αντίστοιχα να αποφασίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα αποφασιστεί η αύξηση στο 50% της χωρητικότητας στα γήπεδα καθώς και η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών. Αναφορικά με τα καρναβάλια, το πιο πιθανό είναι να επιτραπούν οι εκδηλώσεις, ενώ οι παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.
Σε ότι αφορά στην… όρθια διασκέδαση, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να το θέσει -τουλάχιστον αυτή την χρονική περίοδο- στο τραπέζι ανάμεσα στα μέτρα χαλάρωσης.
Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των μέτρων από την κυβέρνηση θέλει επίσης να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει η τουριστική περίοδος (από τις αρχές Μαρτίου όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας) στην οποία ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για τον τομέα των εσόδων.
«O κόσμος έχει πιεστεί»
Μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή θα αποφασίσει για τις Απόκριες.
«Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της επιτροπής για τις Απόκριες. Θα αποφασίσει αυτές τις μέρες και αποφασίζει βάσει των σκληρών δεικτών που είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός τους έχει μειωθεί αλλά χρειάζεται να μειωθεί πολύ περισσότερο και αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες».
Η κ. Παγώνη σημείωσε πως η συσσωρευμένη κούραση του κόσμου οδηγεί τους πολίτες να θέλουν να ξεσκάσουν.
«Ο κόσμος έχει πιεστεί, θέλει να γιορτάσει είναι λογικό μετά από 2 χρόνια κι επιπλέον υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι. Πρώτα από όλα όμως προέχει η υγεία. Δε θα είναι όπως πέρσι και πρόπερσι που ήταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Λογικό είναι να μαζευτεί ο κόσμος στα σπίτια για να διασκεδάσει».
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε πως: «περνάμε δύσκολες μέρες ακόμα. Ό,τι γινεί θα αξιολογείται βάσει των δεικτών και των αποτελεσμάτων που θα έχουμε αυτές τις μέρες από τις επιδημιολογικές μελέτες».


Latest News

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία

Πάπας Φραγκίσκος: Πού θα γίνει η ταφή του
Ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης και όχι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

O Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει καρδινάλιους που μοιράζονταν την ίδια κοσμοθεωρία και άλλους με κριτήριο τη γεωγραφική ποικιλομορφία του κονκλάβιου

Επιστρέφει ο δακτύλιος: Μονά - ζυγά από σήμερα στην Αθήνα
Ο δακτύλιος είχε σταματήσει για τις ημέρες του Πάσχα - Για ποιους δρόμους ισχύουν οι απαγορεύσεις

Αφρικανική σκόνη και 25άρια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA

Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου – Η ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό – Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση