
Η Διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ν. 3016/2002, όπως ισχύει, και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι με την από 11.02.2022 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η κα Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διορίστηκε ως νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους, κ. Κωνσταντίνου Τούμπουρου.
Κατόπιν τούτου, η ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου, που εξελέγη με την από 27.01.2021 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017) και με θητεία που διαρκεί μέχρι τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. της Εταιρείας (27.01.2026), συνεδρίασε την 14.02.2022 και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Παναγιώτης Αλαμάνος του Χαριλάου: Μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος από την εταιρεία κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.
Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου του Ιωάννη: Υφιστάμενο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητο μέλος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου,
Αθηνά Χατζηπέτρου του Κωνσταντίνου: Υφιστάμενο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητο μέλος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.
Σημειώνεται ότι ο διορισμός της κας Λειβαδάρου ως νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος, κ. Κωνσταντίνου Τούμπουρου θα ανακοινωθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι: (α) τα ως άνω πρόσωπα πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και ανεξαρτησίας από την Εταιρεία κατά την έννοια του άρθρ. 44 παρ. 1 εδ. δ’ ν. 4449/2017 σε συνδ. προς το άρθρ. 4 ν. 3016/2002 (αλλά και του άρθρ. 9 ν. 4706/2020), του καταστατικού, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα ή ασυμβίβαστα, και (β) τα ως άνω πρόσωπα, με βάση και το βιογραφικό τους, διαθέτουν γνώση των τομέων που η Εταιρεία δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα η κα Λειβαδάρου είναι Πολιτικός Μηχανικός και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα υποδομών, στη διαχείριση φυσικών πόρων και στη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Επίσης, ο κ. Αλαμάνος λόγω της ιδιότητάς του ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία στους τομείς της λογιστικής και ελεγκτικής.


Latest News

Η ρύθμιση που ξεκλειδώνει κουρέματα και ρυθμίσεις οφειλών σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η ένταξη περισσότερων υπερχρεωμένων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις οφειλών, το νέο στοίχημα ΥΠΕΘΟ και servicers

Οι δασμοί Τραμπ και οι άλλες προκλήσεις για τον κλάδο του καφέ
Οι δασμοί Τραμπ αναμένεται να είναι μία ακόμα πρόκληση για τον κλάδο του καφέ, που ήδη δοκιμάζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την κλιματική αλλαγή

Οι 2+1 καταλύτες που φέρνουν deals στην Πληροφορική
Τα πολλαπλά έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ψηφιοποίηση της αγοράς και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι οι καταλύτες που γεννούν νέα deals στην Πληροφορική - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες που παραμένουν
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πώς «εθίστηκε» η αγορά στις προσφορές – Από τα προϊόντα κράχτες στο… ζύγι
Οι προσφορές και το χρονικό της γιγάντωσης των προσφορών στην ελληνική αγορά – Ο ρόλος των φθηνών ανώνυμων προϊόντων

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη