![ΣΕΚΕΕ: Η Ελλάδα της καινοτομίας ετοιμάζεται για το Mobile World Congress 2022](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/MWC22-1.png)
Έτοιμες να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα της καινοτομίας δηλώνουν επιχειρήσεις, φορείς και Οργανισμοί που θα μετέχουν στην ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress 2022, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2022.
Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής, την οποία απαρτίζουν περισσότερες από 42 εταιρείες και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας, συντονίζουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
«Στόχος της φετινής αποστολής είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες αναπτύσσουν προϊόντα και λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κινήσεις, οι ενέργειες και οι δράσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια πλέον αποδίδουν καρπούς, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες επενδύσεις και εξαγορές στις οποίες έχουν εμπλακεί ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ελληνικής αποστολής.
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε: «Ο κλάδος της τεχνολογίας παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική τον τελευταίο χρόνο. Η Enterprise Greece είναι εδώ να ενισχύσει αυτό το mega trend ακόμα περισσότερο και για αυτό στηρίζουμε για 9η συνεχόμενη χρονιά, ως συνδιοργανωτές, την ελληνική αποστολή στην MWC, η οποία αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση και το σημαντικότερο γεγονός στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και κινητών εφαρμογών. Παράλληλα, μέσα στο 2022 το πρόγραμμα δράσεων της Enterprise Greece εστιάζει στην προώθηση και την εξωστρέφεια του ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος στο εξωτερικό, ακόμα πιο στοχευμένα, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.»
Τo Mobile World Congress αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, Οργανισμών και στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το MWC 2022 πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via στη Βαρκελώνη και φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 60.000 επισκέπτες. Στις συνεδριακές εκδηλώσεις του εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές, στους οποίους περιλαμβάνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται και το 4YFN, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον χώρο των startups διεθνώς.
Η φετινή ελληνική αποστολή έχει ως κεντρικό μήνυμα «Innovation Unleashed» και θα αναζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας, μέσα από τις επαφές και τη δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως και των επιχειρήσεων και φορέων που συμμετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, με εταιρείες και φορείς από ολόκληρο τον κόσμο. Χορηγοί της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg.
Η ελληνική παρουσία θα πλαισιωθεί με περίπτερο τόσο στο MWC 2022, όσο και στο 4YFN. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ, καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις από clusters όπως είναι το egg, το Pleiades και η ΘΕΑ. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων, από τις υποδομές 5G και τη διαχείριση μηνυμάτων, μέχρι λύσεις AR/VR και fintech.
Η λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή περιλαμβάνει τις (με αλφαβητική σειρά):
· ACROMOVE
· ALLWEB SOLUTIONS
· APIFON
· CALPAK
· CROSSNICS
· CROWDPOLICY
· CYTECH
· DATAVERSE
· DIB-IN
· DOTSOFT
· EXCELON
· FASMETRICS
· FINLOUP
· HOTELTOOLBOX
· i2D TECHNOLOGIES
· iCON PLATFORMS
· INFIN8
· KEEANO
· KERKETIA
· LIKNOSS
· MAGOS
· MOBITO
· MODULUS
· MOPTIL
· MSENSIS
· NARRATOLOGIES
· NOUSPRATIT
· OPTECHAIN
· ORFIUM
· PALO SERVICES
· PARKING STREAM
· PROBOTEK
· RADEFY
· REGATE
· RUN4MORE
· SAMMY
· TEKMON
· TETRAGON
· UNI SYSTEMS
· WINECAT
· YODIWO
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις