
Σημαντικές στηρίξεις βρήκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα τόσο από την εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όσο και στα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό, κλείνοντας με κέρδη.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα 2,22% στις 27.460,40 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,67% στις 1.946,63 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε επίσης σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 1,99% για να κλείσει στις 2.729,68 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,57% στις 3.465,83 μονάδες ενώ ο Shenzhen ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 13.376,36 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη περίπου 1,3%.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας τον Ιανουάριο σημείωσε άνοδο 0,9% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 1,0%. Ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο ήταν επίσης χαμηλότερος των προσδοκιών, αφού σημείωσε άνοδο 9,1% σε σύγκριση με πέρυσι, έναντι προσδοκιών για αύξηση 9,5%.
«Νομίζω ότι τα δεδομένα για την Κίνα είναι σημαντικά», ανέφερε η Standard Chartered Bank, τονίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των στοιχείων δυνητικά προσφέρει μια αχτίδα φωτός… για την κατάσταση του παγκόσμιου πληθωρισμού».


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ