Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στην πρώτη του προσπάθεια για τις 970 μονάδες βρήκε τον τοίχο της αντίστασης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,15% στις 963,33 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να είναι στα 56 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, αυτό που προκαλεί και σήμερα εντύπωση είναι ότι τα 20,4 εκατ. ευρώ του τζίρου έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων, ιδίως στην Alpha Bank και δευτερευόντως στις άλλες τραπεζικές μετοχές, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε αναπροσαρμογή θέσεων στο πλαίσιο της νέας δοκιμασίας των υψηλότερων επιπέδων. Άλλωστε, αυτό που επισημαίνεται και από αρκετούς αναλυτές, είναι ότι το ΧΑ χρειάζεται τη ρευστότητα του που μπορεί να εξασφαλιστεί από την άνοδο των ίδιων των τίτλων του, καθώς η εισροή νέων κεφαλαίων αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω των διεθνών αναταράξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΧΑΑ πρέπει να περάσει δύο κάβους με ίδια μέσα: ο πρώτος είναι η γεωπολιτική ένταση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, η οποία αν και δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης ακόμη υφίσταται ως πηγή αβεβαιότητας, και ο δεύτερος είναι η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όπως και η Federal Reserve βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Titan, Aegean, Motor Oil και Ελλάκτωρ βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, ενώ στον αντίποδα, Eurobank, Coca Cola, ΔΕΗ, Εθνική, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Alpha Bank κινούνται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών