Δίχως εμπόδια φαίνεται ότι είναι η ανοδική τροχιά που έχει λάβει από την έναρξη του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρά τις παράπλευρες απώλειες που βιώνει από τις διεθνείς αναταράξεις, έχει καταφέρει να δοκιμάζει σήμερα και τις 970 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κερδίζει 0,95% στις 971,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι 13 εκατ. ευρώ.

Η ομαλοποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος, η αποκλιμάκωση των φόβων για την πανδημία, η στήριξη της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο εξυγιασμένος τραπεζικός κλάδος είναι μόνο μερικοί από τους καταλύτες που επιδρούν θετικά στο ΧΑ για να επιτευχθεί ο στόχος των υψηλότερων επιπέδων, μετά από αρκετούς μήνες συσσώρευσης. Και ο μεγάλος στόχος της αγοράς είναι οι 1.000 μονάδες, οι οποίες απέχουν πλέον μόλις 30 μονάδες, ή μόλις 3%.

Και μάλιστα, η συντήρηση της στήριξης των 940 μονάδων που οριοθετούσε την εν λόγω ανοδική κίνηση, λειτούργησε καταλυτικά για το κλίμα και τον καταιγισμό αγορών που ακολούθησε. Είναι κρίσιμο να παρατηρηθεί για ακόμα μια φορά η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος σύσσωμος επιτέθηκε και βοήθησε την ψυχολογία στο ταμπλό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε επίπεδο τίτλων τώρα οι Alpha Bank και Eurobank ηγούνται της ανόδου με κέρδη 2%, ενώ ισχυρή είναι και η ανοδική κίνηση σε Βιοχάλκο, Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ. Θετική είναι και η συμβολή των ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα κι Τιτάν. Οριακές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών