
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία Δέλτα επί της εταιρείας «Δανιήλ Σ Γκατένιο & Υιος Ανώνυμη Εμπορική Εισαγωγική και εξαγωγική Εταιρεία, τροφίμων και ποτών».
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ανεξάρτητη Αρχή, «σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 15 Φεβρουαρίου 2022 (Απόφαση 769/2022), αποφασίστηκε, ομόφωνα, η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «ΔΕΛΤΑ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων Μονοπρόσωπη Α.Ε.», θυγατρική της εταιρείας VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε και που ελέγχεται εμμέσως από τo επενδυτικό κεφάλαιο CVC, επί της εταιρείας με την επωνυμία «Δανιήλ Σ Γκατένιο & Υιος Ανώνυμη Εμπορική Εισαγωγική και εξαγωγική Εταιρεία, τροφίμων και ποτών» σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11, όπως ισχύει.
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, η εν λόγω συγκέντρωση δεν παρουσιάζει σημαντική οριζόντια διάσταση, στον ευρύτερο κλάδο των γαλακτοκομικών, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ΔΕΛΤΑ (ή/και η ΔΩΔΩΝΗ η οποία ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο CVC) και ΓΚΑΤΕΝΙΟ είτε δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά είτε, αν και υπάρχει οριζόντια επικάλυψη (μαλακά τυριά, ημίσκληρα τυριά στην λιανική, κλπ), τα συνδυαστικά τους μερίδια στις σχετικές αγορές υπολείπονται των προβλεπόμενων ορίων.
Αναφέρει ακόμα ότι η παρούσα συγκέντρωση έχει κυρίως κάθετη διάσταση καθώς η εταιρεία ΓΚΑΤΕΝΙΟ δραστηριοποιείται κυρίως στις σχετικές αγορές γαλακτοκομικών με πρώτες ύλες (εισαγωγές κρέμας γάλακτος, συμπυκνωμένου γάλακτος, κλπ), οι οποίες χρησιμοποιούνται ή δύναται να χρησιμοποιηθούν ως εισροές σε σχετικές αγορές, για την παραγωγή τελικών γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτια, επιδόρπια γιαουρτιού, ροφήματα γάλακτος, βούτυρα κλπ), στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία ΔΕΛΤΑ (ή/και η ΔΩΔΩΝΗ η οποία ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο CVC) με πρώτη ύλη κυρίως το νωπό ελληνικό γάλα.
Ωστόσο, ο τρόπος εμπορίας των γαλακτοκομικών προϊόντων που αποτελούν αντικείμενο των υπό κρίση αγορών, η αντισταθμιστική δύναμη των πελατών και των ανταγωνιστών των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη συγκέντρωση και το σύνολο των δεδομένων που συλλέχθηκαν για κάθε μία επηρεαζόμενη αγορά, συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και δεν μπορεί να προκληθεί ο αποκλεισμός των ανταγωνιστών, της ΔΕΛΤΑ ή της ΔΩΔΩΝΗ, από την πρόσβασή στους στην αγορά και σε πελάτες.
Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Ολομέλεια, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην μεταβολή ελέγχου, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.»


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.