H άμβλυνση των φόβων για το ξέσπασμα της κρίσης στη Ρωσο-Ουκρανική επικράτεια επανέφερε την ανοδικότητα στο ΧΑ, και με μια μεστή αντίδραση ως αντικατοπτρισμός στις προχθεσινές άτσαλες ρευστοποιήσεις, ο Γενικός Δείκτης μπήκε και πάλι σε τροχιά για τα υψηλά επταετίας.

Και μάλιστα, η συντήρηση της στήριξης των 940 μονάδων που οριοθετούσε την εν λόγω ανοδική κίνηση, λειτούργησε καταλυτικά για το κλίμα και τον καταιγισμό αγορών που ακολούθησε.

Είναι κρίσιμο να παρατηρηθεί για ακόμα μια φορά η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος σύσσωμος επιτέθηκε και βοήθησε την ψυχολογία στο ταμπλό.

Η συναλλακτική δραστηριότητα των 97 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 26,28 αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, μεταφράζεται θετικά.

Ο πρώτος στόχος φαίνεται στις 973 μονάδες ώστε να δοκιμαστούν και πάλι τα νέα υψηλά επίπεδα, έχοντας στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα τις 1020-1040 μονάδες, ως το άνω όριο του μακροπρόθεσμου πλαγιοανοδικού σχηματισμού.

Ενδιαφέρον, πλην  άλλων, παρουσιάζουν οι μετοχές της πληροφορικής, όπως RealCons, Entersoft, Performance, Profile, Space, κ.α.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι μετοχές του ομίλου Viohalco, οι Eυρωσύμβουλοι εν μέσω ΑΜΚ και οι ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News