Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα υστερεί εδώ και χρόνια σε θέματα ψηφιοποίησης, επισημαίνει δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ωστόσο «μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση αυτό άρχισε σιγά-σιγά να αλλάζει. Υπό την πίεση των θεσμών, η χώρα άρχισε σταδιακά να εκσυγχρονίζεται (…) και κάποια πράγματα, για τα οποία στη Γερμανία εξακολουθούν να απαιτούνται διοικητικές διαδικασίες ή ταχυδρομική αλληλογραφία, μπορούν πλέον να γίνουν ψηφιακά στην Ελλάδα».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα το δημοσίευμα αναφέρεται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, «το οποίο δίνει στις αρχές πρόσβαση στο καθεστώς εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού. Επιπλέον και οι εργοδότες μπορούν να δουν την κατάσταση εμβολιασμού του εργατικού δυναμικού τους, κάτι το οποίο δεν ισχύει μόνο για τον τομέα της υγείας, όπου ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός από πέρυσι». Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης, «το ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση στην Ελλάδα. Το μητρώο εμβολιασμών παραμένει ένα ζήτημα ελάχιστα αμφιλεγόμενο και βρίσκεται στο περιθώριο των ρεπορτάζ στα ΜΜΕ».

Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη