Συνεχίζοντας την επιθετική του ρητορική, η οποία εκφράζεται τελευταία με σχεδόν καθημερινές δημόσιες τοποθετήσεις, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι χωρίς δράση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα.

«Είμαστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο τώρα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο Μπούλαρντ προσφάτως υποστήριξε ότι η Fed πρέπει να προχωρήσει σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων, η οποία έως τον Ιούλιο θα πρέπει να φτάσει τις εκατό μονάδες βάσης, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστούν οι αυξήσεις των τιμών που τρέχουν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών.

Στις δηλώσεις του την Πέμπτη, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «προκαταβολικά», προκειμένου να προλάβει τον πληθωρισμό που τρέχει με ρυθμό 7,5%.

«Συνολικά, θα έλεγα ότι έχει δοθεί πάρα πολλή έμφαση και πάρα πολύ κοινή αντίληψη στην ιδέα ότι ο πληθωρισμός θα εκτονωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον», είπε ο Μπούλαρντ.

«Κινδυνεύουμε να μην εκτονωθεί ο πληθωρισμός και το 2022 θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αρκετά υψηλό πληθωρισμό. Γι′ αυτό, δεδομένης αυτής της κατάστασης, η Fed θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο επιθετικά από ό,τι θα κάναμε σε άλλες συνθήκες».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η επερχόμενη αλλαγή στην πολιτική δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια περιορισμού των αγορών και της οικονομίας.

«Δεν είναι αυστηρή πολιτική. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι είναι αυστηρή πολιτική», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή