
«Έκρηξη» τζίρου «είδαν» οι επιχειρήσεις καταλυμάτων για το σύνολο του 2021, ενώ την ίδια ώρα και η εστίαση διαπίστωσε σημαντική άνοδο στον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, γτο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το έτος 2021 ανήλθε σε 5.176.144.589 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 118,3% σε σχέση με το έτος 2020, όπου είχε ανέλθει σε 2.371.365.548 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών μεταξύ των ετών 2021 και 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (277,4%) και η μικρότερη αύξηση (64,6%) καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το έτος 2021 ανήλθε σε 5.136.822.479 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,8% σε σχέση με το έτος 2020, όπου είχε ανέλθει σε 4.084.227.880 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών μεταξύ των ετών 2021 και 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (161,5%) και η μικρότερη αύξηση (6,6%) καταγράφηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Εύβοιας.

Στοιχεία 4ου τριμήνου
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 868.793.952 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 104,9% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 423.954.467 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0% , η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (210,8%) και η μικρότερη αύξηση (56,8%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 1.320.623.995 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 70,0% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 776.795.990 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0% , η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (189,2%) και η μικρότερη αύξηση (27,5%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Για τις επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Δεκέμβριο 2021 ανήλθε σε 151.004.501 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 93,9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 77.885.478 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Δεκέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (361,7%) και η μικρότερη αύξηση (69,1%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Δεκέμβριος
Για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Δεκέμβριο 2021 ανήλθε σε 137.104.168 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 118,9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 62.626.204 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0% (Πίνακας 2), η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Δεκέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (742,4%) και η μικρότερη αύξηση (64,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ μείωση (39,4%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.


Latest News

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα

Πενήντα χρόνια χωρίς τον Αριστοτέλη Ωνάση - Ο βίος και η πολιτεία του Έλληνα κροίσου
Ο επιχειρηματίας που άφησε το στίγμα του στην ιστορία της Ελλάδας - Τα μυστικά της επιτυχίας του

Ανατροπή στις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ – Τι αλλάζει
Το βαθύ discount στις μετοχές των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και οι προσδοκίες – Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Με ταχείς ρυθμούς ο «γάμος» Entersoft-Softone
Η ενιαία Entersoft-Softone βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής εμπορικής ονομασίας, ενοποίησης διοικητικών δομών αλλά και διαμόρφωσης του protfolio λύσεων που θα προσφέρει προς τους πελάτες της