Το Drip Dropz έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς την κοινότητα Cardano σχετικά με ψεύτικους ιστότοπους που προσποιούνται ότι είναι ο επίσημος.

Στην δήλωσή της, η πλατφόρμα ανέφερε: “Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι έχουν δημιουργηθεί ψεύτικοι ιστότοποι που μιμούνται τον επίσημο ιστότοπο https://dripdropz.io. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ακολουθείτε συνδέσμους του ιστότοπού μας και να επιβεβαιώνεστε ότι βρίσκεστε στον επίσημο.”

Ο Latheesan, ο CTO του Drip Dropz, περιέγραψε ότι τα ψεύτικα site λειτουργούν εξαπατώντας τους χρήστες, ώστε να πιστέψουν ότι υπάρχει σφάλμα στη σύνδεση του πορτοφολιού τους. Στη συνέχεια, τούς παρουσιάζεται μια επιλογή να συνδεθούν με μη αυτόματο τρόπο, εισάγοντας το seed phrase του πορτοφολιού τους. Η εισαγωγή του τελευταίου, οδηγεί στην απώλεια όλων των κρύπτο από το πορτοφόλι.

Τι είναι ο Drip Dropz;

Το Drip Dropz περιγράφει τον εαυτό του ως μια πλατφόρμα «υπηρεσιών διανομής token» για την κοινότητα Cardano. Οι εκπρόσωποι καρπώνονται τις ανταμοιβές του DripDropz, παρέχοντας τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη από μια ποικιλία token, ενώ παραμένουν σε delegation (ανάθεση) σε ένα κοινοτικό pool.

Οι υπηρεσίες της πλατφόρμας χρησιμοποιούν το Initial Stake Pool Offering (ISO), μια ιδέα συγκέντρωσης κεφαλαίων που πρωτοστατεί στο Cardano δίκτυο. Οι χρήστες αναθέτουν τα ADA νομίσματά τους (ADA delegation) σε ένα εξειδικευμένο stake pool και λαμβάνουν ως αντάλλαγμα το token του νέου έργου.

Τα ISO έχουν το πλεονέκτημα ότι ο χρήστης δεν χάνει τα ADA του για τη συμμετοχή του στο  pool. Το SundaeSwap ήταν το πρώτο έργο που χρησιμοποίησε αυτή την ιδέα. Το ISO του πρώτου γύρου έληξε στις 14 Φεβρουαρίου και τα σχετικά token επιβράβευσης $SUNDAE μπορούν να διεκδικηθούν από την 1η Μαρτίου μέσω του Drip Dropz.

Το ποσοστό ανταμοιβής είναι περίπου $4-5  σε SUNDAE για κάθε 1.000 ADA που γίνονται stake ανά εποχή (epoch). Επομένως, 1.000 ADA σε staking και στις πέντε διαθέσιμες εποχές θα αποδώσουν περίπου $25SUNDAE tokens. Με 1 ADA να ισούται επί του παρόντος με $1,312734 SUNDAE, αυτό ισοδυναμεί με περίπου $35  ή ROI 3,3%.

Λαμβάνοντας υπόψη το hype γύρω από το SundaeSwap, εκτός από το τέλος διεκδίκησης (claim fee) 3 ADA του Drip Dropz, η απόδοση ISO του SundaeSwap είναι απογοητευτική. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους απατεώνες να χρησιμοποιούν το SundaeSwap ISO για να παγιδεύουν τους χρήστες.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια εξαπάτησης ανυποψίαστων κατόχων κρυπτονομισμάτων είναι η χρήση ψεύτικων ιστότοπων που προσποιούνται ότι είναι ο επίσημος.

Δυστυχώς στην περίπτωση του Cardano, η διαδικασία διεκδίκησης του SUNDAE περιλαμβάνει την επίσκεψη στο site Drip Dropz, την εισαγωγή της ανάθεσης διεύθυνσης πορτοφολιού και το κλικ σε ένα κουμπί για διεκδίκηση. Η παραπάνω διαδικασία ομοιάζει με τα βήματα των ψεύτικων ιστοτόπων και για τον λόγο αυτό πληθώρα χρηστών έχουν πέσει θύματα της απάτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News