Με την ακρίβεια να «γονατίζει» τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο και τον πληθωρισμό να φτάνει σε ρεκόρ 25ετίας, στο 6,2%, η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Έτσι, προκρίνεται η χορήγηση ενός έκτακτου εφάπαξ επιδόματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Το ύψος του επιδόματος θα ανέρχεται από 250 ευρώ έως 300 ευρώ.

Υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το εφάπαξ επίδομα που… έρχεται.

Διαβάστε επίσης: Εφάπαξ επίδομα κατά της ακρίβειας σε ευάλωτα νοικοκυριά

Οι αποφάσεις αναμένονται μέσα στον Μάρτιο ή το αργότερο έως τις αρχές Απριλίου.

Ο Μάρτιος, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, είναι κρίσιμος μήνας. «Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εν λόγω ενίσχυση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας