![Παγκόσμια Τράπεζα: 350 εκατ. δολ. για τη στήριξη της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/USLUAVKDSJNLZDHTLUKLUXZFOI-scaled.jpg)
Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ετοιμάζει μια εκταμίευση 350 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τη χώρα.
Σε συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας είπε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον ουκρανικό λαό και την οικονομία για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες.
Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Μόναχο καθώς οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποιούσαν ασκήσεις υπό την επίβλεψη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας ότι «είναι έτοιμοι να χτυπήσουν».
Τα αρχικά κονδύλια από την Παγκόσμια Τράπεζα θα ακολουθήσουν περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Ο Μάλπας και Ζελένσκι συζήτησαν επίσης για μια σειρά έργων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής απόδοσης, των υποδομών, των σιδηροδρόμων και της ενίσχυσης της οικονομίας και των ευκαιριών απασχόλησης στην ανατολική Ουκρανία.
Τη Δευτέρα, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν προσωρινά κάποιο προσωπικό από την Ουκρανία, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανή ρωσική εισβολή, παρόλο που συνεχίζεται το έργο δανεισμού και υποστήριξης προς τη χώρα.
Τον τελευταίο χρόνο, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε τις εργασίες της με πολλές χώρες όπου έγιναν πραξικοπήματα, συμπεριλαμβανομένης της Μιανμάρ και του Σουδάν.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα