
Με κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βελτιώθηκαν οι προοπτικές και οι ελπίδες για διπλωματική λύση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ σταδιακά έχει επιστρέψει η εστίαση στα μακρο-μεγέθη της Ευρωζώνης.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να κερδίζουν 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.561 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,80% στις 15.159 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,54% στις 6.966 μονάδες.
Οι αγορές δείχνουν να έχουν ικανοποιηθεί από την τελευταία εξέλιξη που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποδέχθηκε «κατ’ αρχήν» μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας το δρόμο για νέες διπλωματικές προσπάθειες που θα αποτρέψουν την εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν μετά από προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Credit Suisse, η οποία κινείται με μικρές απώλειες, μετά τη διαρροή δεδομένων που αποκαλύπτει τον πλούτο που κρύβουν πελάτες της. Ο πλούτος αυτός φαίνεται ότι προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από ναρκωτικά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα εγκλήματα.
Στο μέτωπο των μακρο-δεδομένων, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τους PMI τον Φεβρουάριο σε Γαλλία, Γερμανία και Ευρωζώνη.


Latest News

«Κόκκινος» ο Μάρτιος στις ευρωαγορές - Κέρδη στο τρίμηνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,47% στις 534, 13 μονάδες

ΕΧΑΕ: Αύξηση κερδών στα 17,3 εκατ. ευρώ το 2024, με μέρισμα 0,29 ευρώ
Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2024 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε σε 54,3 εκ., έναντι 47,1 εκ. της χρήσης 2023

Χάλασε την εικόνα του Μαρτίου η σημερινή βουτιά στο Χρηματιστήριο
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με κέρδη 4,81%, με το τρίμηνο να κλείνει στο +14,66%

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Χάνει και τις 1.690 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο -4% οι τράπεζες
Η περίοδος αβεβαιότητας συνέπεσε με την ανοδική κόπωση της αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χτυπούν και τη Λεωφόρο Αθηνών τα δασμολογικά κύματα των ΗΠΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το άκρως αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών

Βουτιά άνω του 1% στις ευρωαγορές, τρομάζουν οι δασμοί
Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν πάρει τη σκυτάλη της πτώσης από την Ασία, ενόψει των δασμών Τραμπ που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη

Κλυδωνίστηκαν οι ασιατικές αγορές, βουτιά 4% για τον Nikkei
Κορυφώνεται η αβεβαιότητα σε σχέση με τους δασμούς που θα ανακοινώσει ο Τραμπ στις 2 Απριλίου

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ