
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσει η Μόσχα εάν εισβάλει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ρωσία θα αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και θα χάσει την πρόσβαση σε μεγάλα εξαγωγικά αγαθά.
«Η Ρωσία θα ήταν κατ’ αρχήν αποκομμένη από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD αργά το βράδυ της Κυριακής. Θα επιβληθούν κυρώσεις σε «όλα τα αγαθά που παράγουμε και τα οποία χρειάζεται επειγόντως η Ρωσία για να εκσυγχρονίσει και να διαφοροποιήσει την οικονομία της, όπου κυριαρχούμε παγκοσμίως και δεν έχουν αντικαταστάτη», είπε.
Ξεκαθάρισε επίσης, ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν μόνο σε περίπτωση εισβολής, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο για άμεσες κυρώσεις.
«Η απόφαση για κυρώσεις είναι τόσο τεράστια και θα έχει τόσες επιπτώσεις, ώστε πρέπει πάντα να δίνουμε στη Ρωσία την ευκαιρία να επιστρέψει στη διπλωματία και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι «αυτό το παράθυρο είναι ακόμα ανοιχτό».
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εξάρτηση της Ρωσίας από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων αποτελεί την αδυναμία της.
«Αποτελούν τα δύο τρίτα των εξαγωγών της και ο μισός προϋπολογισμός της Ρωσίας προέρχεται από αυτές», σημείωσε. Η Μόσχα πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία της και «αυτό ακριβώς δεν θα είναι πλέον εφικτό», αν της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις, κατέληξε η φον ντερ Λάιεν.


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW