Την άρση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Αγγλία αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το BBC, η άρση των μέτρων θα αφορά ακόμα και την υποχρέωση αυτο-απομόνωσης μετά το από θετικό διαγνωστικό τεστ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο τερματισμός των περιορισμών θα σηματοδοτήσει «μια στιγμή υπερηφάνειας, καθώς ξεκινάμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό».

«Κανονικότητα» και επιφυλάξεις

Πάντως, ορισμένοι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενώ οι Εργατικοί αμφισβήτησαν τα πλάνα για μείωση του αριθμού των διεξαγόμενων τεστ.

Με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο σχεδιασμός του θα θέσει την κοινωνία σε κατεύθυνση «επανόδου στην κανονικότητα». Τόνισε δε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Αγγλίας έχει θέσει τη χώρα «σε ισχυρή θέση, ώστε να εξετάζει την άρση όλων των περιορισμών που απέμειναν».

Πρόσθεσε πάντως ότι το πλάνο για συνύπαρξη με τον κορωνοϊό θα χρειαστεί προσεκτική προσέγγιση, διατηρώντας «ορισμένα συστήματα επιτήρησης και σχέδια για μέτρα έκτακτης ανάγκης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα