Η Ρωσία θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δύο αποσχισθεισών επαρχιών του Ντονμπάς, ξεκαθάρισε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι οι δύο περιοχές θα είναι ανεξάρτητες, με το καθεστώς αυτό να διασφαλίζεται από τις συνθήκες που συνυπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και οι ηγέτες των δύο δημοκρατιών τη Δευτέρα.

«Μεταξύ της Ρωσίας και αυτών των νέων κρατών έχουν υπογραφεί συνθήκες φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας, με τις οποίες υποσχόμαστε να διαφυλάξουμε την ασφάλειά τους», είπε ο υπουργός Εξωτερικών. «Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό», πρόσθεσε.

Ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το BBC, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του να εισέλθουν στο έδαφος των δύο επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία, μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο τις αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη.

Η Ρωσία υποστήριξε ότι τα στρατεύματα δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη, αλλά όταν συμβεί αυτό θα «διατηρούν την ειρήνη» στις περιοχές, τις οποίες υποστηρίζει από το 2014.

Αντιδρώντας, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το να αποκαλούνται οι στρατιωτικές δυνάμεις «ειρηνευτικές» αποτελεί «ανοησία» και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δημιουργεί πρόσχημα για πόλεμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα