Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών από θέση αρχής και σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις παγκόσμιες αξίες, δήλωσε αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Παρίσι, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Εμείς ωστόσο έχουμε και ένα ειδικό θέμα, αυτό της προστασίας της ελληνικής μειονότητας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολυάριθμη μειονότητα 150.000 ανθρώπων. «Πρόκειται λοιπόν και πάλι, όπως και χθες, να θέσω το ζήτημα υπό το φως των νέων εξελίξεων» σημείωσε ο Ν. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε εξάλλου, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της ΕΕ με τις χώρες του Ινδικού και του Ειρηνικού, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας. «Οι συναντήσεις μου με τον δόκτορα Τζαϊσανκάρ είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας. Θεωρούμε ότι η Ινδία είναι μία ιδιαιτέρως ανερχόμενη δύναμη η οποία θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο επίπεδο» επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι η Ινδία είναι μία χώρα που συμμερίζεται τις βασικές αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. «Ενόψει της επίσκεψης μου στην Ινδία, τον Μάρτιο, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο που συναντηθήκαμε» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Επικαιρότητα |

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία

Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Μαρίν Λεπέν: Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Επικαιρότητα |

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία