
«Τη Viva Wallet την ξέραμε σαν καινοτόμο επιχείρηση στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας και του «πλαστικού» χρήματος, στην οποία έγινε πρόσφατα μια μεγάλη επένδυση στης χώρα μας (σ.σ. με την εξαγορά του 49% από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan). Δεν την ξέρουμε ίσως τόσο σαν μια επιχείρηση που εφαρμόζει καλές εργασιακές πρακτικές, όπως είναι τα μπόνους απόδοσης και τα stock options στους εργαζομένους. Πρακτικές τις οποίες ενθαρρύνει η κυβέρνηση και επιδιώκει τη διεύρυνσή τους σε όλη την αγορά εργασίας», σημείωσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της Viva Wallet στο Μαρούσι, στην οποία τον συνόδευε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Ο κ. Χατζηδάκης περιηγήθηκε στο κτίριο της εταιρείας, συνομίλησε με τους εργαζομένους της Viva Wallet –στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι , με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό- και συναντήθηκε –μαζί με τον κ. Πρωτοψάλτη- με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας Χάρη Καρώνη, τον Chief Investment Officer και έτερο συνιδρυτή Μάκη Αντύπα και τον Σύμβουλο Διοίκησης Βασίλη Τραπεζάνογλου.
- Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Viva Wallet: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της JP Morgan
Πλάνο για 1800 εργαζόμενους
Η διοίκηση της Viva Wallet παρουσίασε στους κ.κ. Χατζηδάκη και Πρωτοψάλτη το αναπτυξιακό της πλάνο, στο πλαίσιο του οποίου το προσωπικό της θα αυξηθεί από 640 άτομα σε 1.800 το τέλος του 2023, καθώς η εταιρεία επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητές της σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ανέλυσε επίσης το εργασιακό μοντέλο της Viva Wallet, τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος stock options που αποτελεί μακροπρόθεσμο «εργαλείο» κινητροδότησης που συνδυάζεται με μπόνους απόδοσης, στη βάση συγκεκριμένης στοχοθεσίας.
Ο κ. Πρωτοψάλτης από την πλευρά του παρουσίασε στη διοικητική ομάδα της εταιρείας τη Μονάδα Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ και τις δυνατότητες που έχει για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού και ιδιαίτερα νέων με ψηφιακές δεξιότητες που θα έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο Οργανισμός, με ψηφιακούς κολοσσούς όπως η Google, η Amazon, η Cisco και Microsoft.
«Κερδίζουν ταυτόχρονα εργαζόμενοι και εργοδότες»
Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «Η Viva Wallet που επισκέφθηκα σήμερα είναι παράδειγμα επιχείρησης στην οποία μπορούν να κερδίζουν ταυτόχρονα και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες: Οι εργαζόμενοι παίρνουν όχι μόνο υψηλούς μισθούς σε σχέση με το μέσο όρο, αλλά και bonus απόδοσης εάν επιτύχουν τους στόχους τους.
Επιπροσθέτως, το 1/3 των εργαζομένων συμμετέχουν σε πρόγραμμα stock options, μέσω του οποίου καθίστανται και οι ίδιοι μέτοχοι της επιχείρησης και συνδέονται ακόμα περισσότερο με την προοπτική και το μέλλον της. Τέτοιου είδους πρακτικές εφαρμόζονται και σε αρκετές ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, αυτό το μοντέλο συνύπαρξης εργοδοτών και εργαζομένων θέλουμε να προωθήσουμε ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και ως κυβέρνηση, επ’ ωφελεία των εργαζομένων, των εργοδοτών, της ελληνικής οικονομίας συνολικά».


Latest News

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βία και παρενόχληση στην εργασία - Οι κλάδοι
Σε υψηλό επίπεδο το ποσοστό επίλυσης των εργατικών διαφορών βίας και παρενόχλησης στην εργασία - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Φακέλωμα και κυνήγι οφειλετών με καταιγίδα κατασχέσεων
Στενό μαρκάρισμα σε πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενους με χρέη στην εφορία. Το χέρι της εφορίας έφθασε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο λογαριασμούς το 2024

Λουκέτα και πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων
Η ΑΑΔΕ επέβαλε λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων και προστιμα για μη διασύνδεση POS

Ξηλώνεται το πουλόβερ του τεκμαρτού εισοδήματος
Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Στις 25 Απριλίου θα καταβληθούν 1,2 δισ. ευρώ σε 2.482.989 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων

ΑΑΔΕ: Στα 71,3 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων εσόδων το 2024 – Υπέρβαση στόχου κατά 6,3 δισ.
Εντοπίστηκαν 1.706 επιχειρήσεις που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ για το 2023, παρότι παρουσίαζαν κανονική δραστηριότητα, σημειώνει η ΑΑΔΕ

Προς αξιοποίηση των κατασχεμένων προχωρά το δημόσιο
Παίρνει μπρος το σχέδιο αξιοποίησης δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες – Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας

Οι έξι αλλαγές στις κληρονομιές - Τι έχει κλειδώσει, τι εξετάζεται
Έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τις περιπτώσεις διαζυγίου, διαδοχής συγγενών και συμφώνου συμβίωσης, όταν δεν υπάρχει διαθήκη

ΑΑΔΕ: Νέος τρόπος υποβολής στοιχείων εργολάβων ή υπεργολάβων τεχνικών έργων άνω των 6.000 ευρώ
Τι προβλέπει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή

Σήμερα η τελευταία ημέρα καταβολής του Δώρου Πάσχα - Τι πρέπει να προσέξουν εργοδότες και εργαζόμενοι
Πώς επηρεάζει η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έτσι ώστε να υπολογιστεί το τελικό ποσό για το Δώρο Πάσχα