
Η Φινλανδία και η Σουηδία, που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, καταδίκασαν σήμερα τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας κάνοντας λόγο ξεχωριστά για «μια επίθεση ενάντια στην ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας».
Η ουκρανική κρίση και η ρωσική απειλή έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το διάλογο στις δύο αυτές χώρες για ενδεχόμενη ένταξή τους στην Ατλαντική Συμμαχία, παρότι οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία στις δύο αυτές χώρες έχουν προς το παρόν αποκλείσει το ενδεχόμενο ένταξης.
Στο Ελσίνκι συγκλήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσαν ο πρόεδρος της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, και η πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν.
«Οι ενέργειες της Ρωσίας στοχοποιούν την Ουκρανία, αλλά την ίδια στιγμή είναι μια επίθεση ενάντια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας» έγραψε στο Twitter ο φινλανδός πρόεδρος, τακτικός συνομιλητής του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η Σουηδία «καταδικάζει με το σφοδρότερο τρόπο τη ρωσική εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Οι ενέργειες της Ρωσίας είναι επίσης μια επίθεση ενάντια στην ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας» δήλωσε από την πλευρά της και η σουηδή πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Αντερσον.
Εξάλλου, η Δανία και η Νορβηγία, οι οποίες είναι αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ, επίσης καταδίκασαν έντονα τη ρωσική εισβολή.
«Η επίθεση είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων» έγραψε στο Twitter ο νορβηγός πρωθυπουργός, Γιόνας Γκαρ Στέρε.
«Η Νορβηγία βρίσκεται στο πλευρό των συμμάχων της και των Ευρωπαίων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ευρώπης» πρόσθεσε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)


Latest News

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού