
Καλή πρόοδο στην πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων διαπιστώνει η 13η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα. Το 2022 είναι γεμάτο ορόσημα που επισφραγίζουν το μέλλον σημαντικώνassets, όπως τα περιφερειακά λιμάνια και η Εγνατία Οδός, ενώ βάζουν σε τροχιά και μεγάλους διαγωνισμούς, όπως τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Εντωμεταξύ, η αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως το 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος, παραμένει παγωμένη μετά το δυσμενές τοπίο που διαμόρφωσε η πανδημία.
Περιφερειακά λιμάνια και Εγνατία Οδός αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα της χρονιάς. Πρόκειται, μάλιστα, για τα πρότζεκτς που κράτησαν έναν ρυθμό στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, ειδικότερα δε οι περιφερειακοί λιμένες επιτάχυναν κιόλας, όταν όλα τριγύρω σχεδόν ακινητοποιήθηκαν με την έλευση της Covid-19. Δύο είναι τα μεγάλα «κλεισίματα» του 2022. Εκτός από τη ΔΕΠΑ Υποδομών, για την οποία η συμφωνία υπογράφηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και το οικονομικό κλείσιμο αναμένεται σύντομα, η πρόοδος είναι τέτοια στην Εγνατία Οδό που η σύμβαση παραχώρησης μπορεί, σύμφωνα με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, να ενεργοποιηθεί ως τα τέλη της χρονιάς.
Επόμενα βήματα για τα λιμάνια
Όσον αφορά στα περιφερειακά λιμάνια για τα οποία έχει εκδηλωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανέβηκε στο virtualdataroom στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία απαλλοτρίωσης των ακινήτων στην ορεινή ζώνη του λιμένος που αποτελεί και τη βασική εκκρεμότητα.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας αποφάσισαν τα επόμενα βήματα για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων που θα διατεθούν για τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου. Η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή αναμένεται έως τα τέλη Ιουλίου και το οικονομικό κλείσιμο έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022.
Για την υποπαραχώρηση του εμπορικού λιμένος Καβάλας, αναμένονται δεσμευτικές προσφορές ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Θα ακολουθήσει η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή, την οποία προσδιορίζουν οι επιτελείς της Κομισιόν στα τέλη Απριλίου. Το οικονομικό κλείσιμο αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.
Επιπλέον, το έγγραφο της σύμβασης παραχώρησης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ανέβηκε, στις 9 Φεβρουαρίου, στο virtualdataroom για τους υποψήφιους επενδυτές. Έχει επιλυθεί η εκκρεμότητα για τον καθορισμό της ορεινής ζώνης του λιμένα, όπως ορίζεται σαφώς στη σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου και η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή αναμένεται ως τον Σεπτέμβριο του 2022.
Ως τα τέλη του μήνα πρόκειται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση για τον διαγωνισμό του λιμανιού του Ηρακλείου, με τη δημοσίευση της shortlistτων προεπιλεγέντων επενδυτών. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.
Πλώρη για τον Ιούλιο βάζει το «μικρό Ελληνικό»
Εντωμεταξύ, το ενδιαφέρον εστιάζει στο Ηράκλειο και για έναν ακόμα λόγο. Το επονομαζόμενο «μικρό Ελληνικό» μπαίνει σε ράγες μετά την ανάδειξη της REDSως προτιμώμενου επενδυτή για την παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ. στις Γούρνες, με συνολικό τίμημα 42,2 εκατ. ευρώ σε ονομαστικές τιμές. Ο φάκελος της διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως τα τέλη του τρέχοντος μήνα για προσυμβατικό έλεγχο. Το οικονομικό κλείσιμο αναμένεται στα τέλη Ιουλίου 2022.
Στα τέλη του έτους, προσδιορίζεται από την έκθεση της Κομισιόν και η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Χρονοπρογραμματισμός που μοιάζει αρκετά φιλόδοξος για ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ. Ο διαγωνισμός για την 25ετή παραχώρηση διεξάγεται σε δύο φάσεις, με τη πρώτη να κλείνει, εφόσον δεν υπάρξουν αιτήματα αναβολής, στις 20 Απριλίου. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ανακοίνωση έναρξης της δεύτερης φάσης αναμένεται ως τα τέλη Ιουνίου 2022.


Latest News

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Όμιλος AKTOR: Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Αξιού
Παραδόθηκε στην Εγνατία Οδό ΑΕ το έργο δομικής επάρκειας και συντήρησης της γέφυρας του Αξιού

Αναβαθμίστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτεί το 60% του Λεκανοπεδίου της Αττικής με νερό

Σιδηροδρομικοί: Τι πάει λάθος με τα τρένα στην Ελλάδα – Χτυπούν «καμπανάκι» σε κυβέρνηση και Hellenic Train
Ποιες είναι οι δράσεις που ζητούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να λειτουργήσει με ασφάλεια

Υπουργείο Υποδομών για Γραμμή 4: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας, καμία λάθος χάραξη»
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μετά την αυτοψία του εργοταξίου της Γραμμής 4 του Μετρό στο ύψος του ΓΝΑ

Ομιλος AKTOR: Δόθηκε σε κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Παλιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου
Ο Ομιλος AKTOR ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά από σοβαρή πυρκαγιά σε βυτιοφόρο της 8ης Ιουνίου 2024

Στο μισό τα αποθέματα νερού στην Αττική – Οι μεγάλες απώλειες και τα έργα για την υδροδότηση
Εντείνεται το πρόβλημα με την λειψυδρία στην Αττική – Τα αποθέματα υδάτων σε Μόρνο, Εύηνο, Μαραθώνα και Υλίκη

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,