Παρά τους βρυχηθμούς της ρωσικής αρκούδας, το Χρηματιστήριο Αθηνών όχι μόνο δεν το έβαλε στα πόδια, αλλά κατάφερε να βγάλει ανοδική αντίδραση από την στήριξη του επιπέδου των 945 μονάδων του Γενικού Δείκτη που δοκίμασε προχθές.

Και μάλιστα, το ενδοσυνεδριακό γύρισμα στο ίδιο σημείο επιβεβαιώνει και την προαναφερθείσα παρατήρηση, ενδυναμώνοντας την πεποίθηση ότι ο Δείκτης κινείται προς τις 1020-1040 μονάδες που αφορούν στο άνω όριο του πολυετούς πλαγιοανοδικού σχηματισμού, τον οποίο ακολουθεί.

Για του λόγου το αληθές, ο Δείκτης αντιμετώπισε ενδοσυνεδριακά τις 944 μονάδες, ως το χαμηλό ημέρας, εισερχόμενος οριακά σε αρνητικό έδαφος.

Ωστόσο, τα αντανακλαστικά των αγοραστών ήταν τέτοια, που όχι μόνο αποσόβησαν τα χειρότερα, αλλά οδήγησαν τον ΓΔ να κλείσει στις 949,22 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,53%.

Πρωταγωνιστές στο χθεσινό έργο ήταν αφενός οι δύο μετοχές των διυλιστηρίων, MOH και ΕΛΠΕ, ως προς το πρόσημο ( +3,52% και +4,03% αντίστοιχα) και αφετέρου η μετοχή της ΕΤΕ ως προς τη συναλλακτική δραστηριότητα (11,89 εκατ. ευρώ, όλα από το ταμπλό χωρίς κανένα πακέτο).

Μιλώντας γενικά, το ταμπλό του ΧΑ έδωσε και πάλι τα ρέστα του, επιδεικνύοντας απαράμιλλη ανθεκτικότητα σε μία χρονική συγκυρία που θα δικαιολογούσε πολύ χειρότερη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1/1 ο ΓΔ είναι ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης που παραμένει σε θετικό έδαφος και μάλιστα με απόδοση +6,20% σε αντίθεση – επί παραδείγματι – με τον S&P 500 που χάνει 9,50% και τον Nasdaq -13,60%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News