Με 118 τίτλους σε θετικά εδάφη το μήνυμα που δίνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μόνο θετικό, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς το +3% του γενικού δείκτη με τα σχεδόν 65 εκατ. τζίρο μετά από λιγότερο από τέσσερις ώρες διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης αναρριχάται και πάλι στις 916,00 μονάδες, με κέρδη 3,12%, έχοντας μάλιστα όλους τους υποκλάδους του σε θετικό έδαφος.

Θα είναι πράσινο το πρόσημο του Φεβρουαρίου;

Βέβαια μπορεί ο Φεβρουάριος να έχει αφήσει μια πολύ θετική εικόνα για την πορεία του ΧΑ, όμως το κλείσιμο θα πρέπει να είναι πάνω από τις 934 μονάδες για να είναι «πράσινο» το τελικό του πρόσημο. Και η απόσταση είναι σχεδόν 20 μονάδες από τα τρέχοντα, ενώ ο μήνας κλείνει στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Βέβαια το πρώτο στοίχημα της ανάκτησης των 910 μονάδων έχει επιτευχθεί, αλλά το μεγάλο είναι η επιστροφή στις 945 μονάδες, εάν και εφόσον η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη εξομαλυνθεί. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επόμενα 24ωρα είναι κρισιμότατα σε γεωπολιτικό επίπεδο, διότι θα φανεί εάν η κίνηση του Ρώσου Προέδρου επεκταθεί ή επέλθει κάποια διπλωματική λύση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean με το +7% της ξεχωρίζει, όπως και οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank, ΕΛΧΑ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 4%. Με σημαντικά κέρδη κινούνται και οι ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών