Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Με φόντο την εισβολή στην Ουκρανία, η EBU ανακοίνωσε ότι κανένα ρωσικό τραγούδι δεν θα συμμετάσχει στον φετικό διαγωνισμό της Eurovision γιατί κάτι τέτοιο «θα οδηγούσε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία».

Η ανακοίνωση της EBU

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση νωρίτερα σήμερα από το διοικητικό όργανο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU», ανέφερε η Ένωση.

«Η απόφαση αντανακλά την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμπερίληψη μιας Ρωσικής συμμετοχής στον φετινό Διαγωνισμό θα οδηγούσε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή αλληλεπίδραση και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή», καταλήγει η EBU.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα την Παρασκευή η Φινλανδία είχε ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει διαγωνιζόμενους στον διαγωνισμό αν επιτρεπόταν και στη Ρωσία να συμμετάσχει. Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ουκρανίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Λιθουανίας και της Νορβηγίας είχαν ασκήσει επίσης πιέσεις προς την EBU να αποκλείσει τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή