
Δυναμικές διαδηλώσεις σε πάνω από 44 ρωσικές πόλεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα από απλούς Ρώσους πολίτες που θέλησαν με γενναιότητα να εναντιωθούν στις βουλές του Κρεμλίνου και τον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας. Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε νέες μαζικές συλλήψεις. Την ίδια ώρα μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες ακόμη χώρες διεθνώς.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα OVD-Info, στις διαδηλώσεις αυτές συνελήφθησαν τουλάχιστον 900 άτομα, αριθμός που ανεβάζει σε πάνω από 4.000 όσους έχουν συλληφθεί σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου, από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν με κάθε μέσο κατά της Ουκρανίας.
Μάλιστα, οι σημερινές διαδηλώσεις είχαν διπλό αντικυβερνητικό χαρακτήρα, καθώς συνέπεσαν με την 7η επέτειο από τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ. Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, μεγάλη διαδήλωση έλαβε χώρα έξω από το Κρεμλίνο, με επίκεντρο το σημείο όπου είχε δολοφονηθεί το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2015.

Ο Νεμτσόφ είχε ασκήσει δριμεία κριτική κατά του Πούτιν για την κατάληψη και απόσπαση της Κριμαίας το 2014, αλλά και για τη στήριξη που παρείχε στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.
Μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ουκρανία έλαβαν χώρα ή θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όχι μόνο, από το Βερολίνο και το Λονδίνο έως το Σίδνεϊ και από την Αθήνα και τη Λισαβόνα μέχρι την Ουάσιγκτον.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων