Στην έκδοση «πολεμικών ομολόγων» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Ουκρανία προκειμένου να αντλήσει χρήματα από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη μάχη τους κατά της ρωσικής εισβολής.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας υποστήριξε πως σε ένα διάστημα που η χώρα αντιμετωπίζει τον Ρώσο εισβολέα, οι αρχές θα προσφέρουν σε πολίτες, επιχειρήσεις και ξένους επενδυτές τη δυνατότητα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους επενδύοντας σε πολεμικά κρατικά ομόλογα για τη στήριξη του προϋπολογισμού της χώρας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν «θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών του κράτους εν μέσω του πολέμου».

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία των Financial Times, η Ουκρανία έχει οργανώσει μια τηλεφωνική επικοινωνία με ξένους θεσμικούς επενδυτές σήμερα το απόγευμα. Την ουκρανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ειδικός κυβερνητικός επίτροπος για θέματα διαχείρισης δημοσίου χρέους, Γιούρι Μπούτσα.

Η επικοινωνία προφανώς συνδέεται με την δημοπρασία των ομολόγων, που άνευ απροόπτου θα λάβει χώρα αύριο, Τρίτη. Τα πολεμικά ομόλογα θα είναι ετήσιας διάρκειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sony: Αυξημένα κέρδη τριμήνου λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming
Διεθνή |

Αυξημένα κέρδη για τη Sony λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming

Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου είναι μια βασική περίοδος για τη Sony, καλύπτοντας την εορταστική περίοδο αγορών που είναι συχνά μια κερδοφόρα περίοδος για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

ΗΠΑ: Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» για σπάνιες γαίες
Διεθνή |

Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» των ΗΠΑ για σπάνιες γαίες

Κομβικές στην τεχνολογική ανάπτυξη, οι ανά τον κόσμο σπάνιες γαίες μπαίνουν στο «κάδρο» του αναθεωρητισμού του Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα