Η διάμεση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου 2021, έφτασε τα 44,1 έτη, 0,2 έτη περισσότερα από το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Η αύξηση ανέρχεται σε 2,5 έτη (κατά μέσο όρο κατά 0,25 έτη ετησίως) σε σχέση με το 2011, όταν ήταν 41,6 έτη. Αυτό σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της Ε.Ε. είχε ηλικία άνω των 44,1 ετών, ενώ ο άλλος μισός ήταν νεότερος από αυτό το ηλικιακό όριο.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, η διάμεση ηλικία κυμαινόταν από 38,0 έτη στην Κύπρο, 38,5 στην Ιρλανδία και 39,6 στο Λουξεμβούργο, τα μόνα κράτη- μέλη με διάμεση ηλικία κάτω των 40 ετών, έως 47,6 έτη στην Ιταλία, 45,9 στη Γερμανία και 45,8 στην Πορτογαλία. Συνολικά, 15 κράτη μέλη έχουν πληθυσμό με ηλικία κάτω από τη μέση ηλικία της ΕΕ.

Μεταξύ 2011 και 2021, ο δείκτης αυτός αυξήθηκε σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Κατά 4 ή περισσότερα χρόνια αυξήθηκε στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Σλοβακία, ενώ στη Σουηδία κατέγραψε μείωση (από 40,8 έτη το 2011 σε 40,6 έτη το 2021).

Η Ελλάδα συγκεκριμένα κατέγραψε αύξηση της διάμεσης ηλικίας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε δέκα χρόνια, την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ, πίσω από την Ισπανία (4,4%) και η Πορτογαλία (4,1%)

Η Μάλτα δεν κατέγραψε καμιά αλλαγή στη διάμεση ηλικία μεταξύ 2011 και 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας