Στάση αναμονής τηρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αν και η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε λίγο χτες, με την αντοχή που επέδειξαν οι αγοραστές, σήμερα η κατάσταση στη Ρώσο-ουκρανικό μέτωπο είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη και αποτρεπτική στην ανάληψη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.486 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,48% στις 14.391 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,73% στις 6.609 μονάδες.

Οι προσδοκίες για κατάπαυση του πυρός μετά τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας είναι χαμηλές.

Η Ρωσία φαίνεται να έχει ανεβάσει τους τόνους στην εισβολή της στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αναφορές και δορυφορικές εικόνες να δείχνουν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή, μήκους περίπου 40 μιλίων (65 χλμ), ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Ωστόσο, επίσημες πηγές δεν επιβεβαίωσαν το κονβόι.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, με απώλειες 5% κινείται η BP και 1% η Shell καθώς και οι δύο ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για διακοπή των ρωσικών επιχειρήσεών τους. Πάντως η τιμή του πετρελαίου παραμένει κάτω από τα 100 δολάρια, στα 97,42 δολάρια το αργό, με τις αγορές να εκτιμούν ότι υπάρχει σημαντική στήριξη ώστε να μην εκτροχιαστεί το κόστος της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές