Διευρύνονται τελικά οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τις προσπάθειες να βρει τις νέες ισορροπίες του μετά την ισχυρή πτώση της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά και να ισχυροποιήσει τα αναχώματα του στην περιοχή των 888 μονάδων, να πέφτουν στο κενό.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,01% στις 882,68 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ.

Η περιοχή των 888 μονάδων κρίνεται ως το τελευταίο επίπεδο πριν ο Δείκτης δει τις 865 μονάδες, με την αγορά να καλείται επί της ουσίας να υπερασπιστεί τη θετική εκκίνηση του έτους. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το επίπεδο των 888 μονάδων δοκιμάστηκε άλλη μια φορά κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Πέμπτης, όταν και ανακοινώθηκε η εισβολή των Ρώσων. Μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι οι αγοραστές το υπερασπίζονται, αφήνοντας να εννοηθεί η διάθεση για υποστηρικτικές αγορές από μεσοπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές είναι η αντοχή της αγοράς εάν η γεωπολιτική κρίση συντηρηθεί επί μακρόν και ποια μορφή θα λάβουν οι αναταράξεις που προκαλούνται από τις δυτικές κυρώσεις προς τη Ρωσία. Μέχρι στιγμής το αρνητικό σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες, αν και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί στο διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Coca Cola, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Aegean βρίσκονται στο επίκεντρο της ισχυρών πιέσεων, συμπαρασύροντας σε αρνητικά εδάφη και τις Εθνική, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, ΟΤΕ και Jumbo προσπαθούν να κρατήσουν τις στηρίξεις, με κέρδη άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών