Τουλάχιστον κατά 5% πάνω από τον πληθωρισμό πρέπει να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, λένε οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην αμερικανική γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, σύμφωνα με τον οποίο αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος δημοσιονομικός στόχος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν οι μακροπρόθεσμες απειλές για τα συμφέροντα των ΗΠΑ από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να είναι ανάλογη των πρόσφατων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις σε ρωσικά και κινεζικά όπλα που είχαν σκοπό να κρατήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ μακριά από ταραγμένες περιοχές.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Το επόμενο δημοσιονομικό αίτημα του προέδρου πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 5% αύξηση των αμυντικών δαπανών πάνω από τον πληθωρισμό. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν δώσει προτεραιότητα στον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό κυριολεκτικά για δεκαετίες. Είμαστε πραγματικά πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή