Την καταβολή κουπονιών στους ξένους κατόχους ρωσικών ομολόγων σε ρούβλι (OFZs) απαγόρευσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να στηρίξει την οικονομία και τα συναλλαγματικά της αποθέματα απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.

Υπολογίζεται πως στις αρχές Φεβρουαρίου, ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν περίπου 3 τρισ. ρούβλια ρωσικού χρέους. Με τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας δεν θα τους καταβληθούν κουπόνια, ενώ με προεδρικό διάταγμα νωρίτερα απαγορεύτηκε και η ρευστοποίηση ρωσικών assets από ξένους.

Η κεντρική τράπεζα δεν αναφέρθηκε στην χρονική διάρκεια του μέτρου, πέρα ότι θα είναι προσωρινό. Αν και δημοσίευμα του πρακτορείου Interfax υποστήριξε πως εκτιμάται πως θα διαρκέσει τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, εκτός αν οι συνθήκες βελτιωθούν επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να άρει το μπλόκο νωρίτερα.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς από τον Βλαντιμίρ Πουτιν οι αποδόσεις των OFZs είχαν εκτοξευτεί κατά δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες, όμως τα τελευταία 24ωρα μετά και τη ρωσική εισβολή η αγορά παραμένει κλειστή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή