Σε συσχέτιση με το έντονα αρνητικό κλίμα που επικράτησε σε όλα τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, απόρροια της γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, το ΧΑ συνέχισε πτωτικά και μάλιστα με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Με την πρωθύστερη παρατήρηση πως η πολύ άσχημη εικόνα οφείλεται εν μέρει από την αντίστοιχη της μετοχής της 3Ε, η οποία αφορά σε εκείνην με την μεγαλύτερη στάθμιση στον ΓΔ, οι πωλητές επικράτησαν καθολικά, οδηγώντας τον Δείκτη στην περιοχή των 888 μονάδων, ως το τελευταίο επίπεδο πριν ο Δείκτης δει τις 865.

Ενδεικτικό της έντασης των ρευστοποιήσεων ήταν αφενός το γεγονός ότι από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, οι 22 έκλεισαν αρνητικές, επί συνόλω 105, έναντι μόνο 10 ανοδικών και 49 αμετάβλητων˙ αφετέρου το ότι ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα σε αρνητικό έδαφος, κλείνοντας κοντά στα χαμηλά ημέρας, στις 891,58 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 3,85 %.

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 276 εκατ. ευρώ αφορά σε 169 εκατ. ευρώ από το ταμπλό, καθώς τα υπόλοιπα 107 προήλθαν από πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Το επίπεδο των 888 μονάδων, το οποίο δοκιμάστηκε άλλη μια φορά κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Πέμπτης, όταν και ανακοινώθηκε η εισβολή των Ρώσων, επιβεβαιώνεται ως προς τη σημασία του, μιας και ο Δείκτης χθες πάλεψε για να μη χαθεί. Έτσι, εξάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι βγήκαν αντανακλαστικά από τους αγοραστές, αφήνοντας να εννοηθεί η διάθεση για υποστηρικτικές αγορές από μεσοπρόθεσμα χαρτοφυλάκια. Η κοντινή αντίσταση βρίσκεται στις 911.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News