Με το αρνητικό κλίμα να παραμένει σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, απόρροια των επενδυτικών φόβων που γεννήθηκαν με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, το ΧΑ συνέχισε και χθες πτωτικά.

Και μάλιστα, αφενός ο όγκος των πωλήσεων στα 107,7 εκατ. ευρώ, αφετέρου το γεγονός ότι ο Δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, φανερώνει τη διστακτικότητα των αγοραστών.

Ενδεικτικό της έντασης για άλλη μία μέρα ήταν η ομοφωνία στο ταμπλό, καθώς από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 21 έκλεισαν πτωτικές, επί συνόλω 97 έναντι μόλις 21 ανοδικών και 46 αμετάβλητων.

Ωστόσο, προσπερνώντας το προφανές της δύσκολης συγκυρίας, πρέπει να παρατηρηθούν τα εξής:

Πρώτον, το βαθύ αρνητικό πρόσημο του ΓΔ στο -2,82%, επηρεάστηκε και χθες όπως και προχθές, από την πολύ άσχημη εικόνα της μετοχής της 3Ε, η οποία λόγω της έκθεσής της στις αγορές της Ρωσίας προεξοφλείται ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο εγγύς μέλλον όσον αφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα. Και με δεδομένο ότι η μετοχή φέρει βαθιά στάθμιση στους δείκτες της, εξηγείται και η εν λόγω υπερβολή.

Δεύτερον, η τεχνική εικόνα του Δείκτη ξεκαθάρισε ως προς την μεσοπρόθεσμη στήριξη εν είδει περιοχής υποδοχής των αγοραστών.

Αναλυτικότερα, το προϋπολογισμένο επίπεδο των 860 μονάδων κράτησε ενδοσυνεδριακά και μάλιστα με τοπική έξαρση της συναλλακτικής δραστηριότητας, πέριξ του 20% της συνολικής, ώστε να υπονοείται ότι έλαβε χώρα επιλεκτική τοποθέτηση που θα μας χρειαστεί για την συνέχεια.

Επομένως, στην περίπτωση ανοδικής αντίδρασης και εφόσον δεν υπάρξει συνέχεια στην αρνητική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις των Ρώσων με τους Ουκρανούς, η πρώτη αντίσταση τίθεται στις 912 μονάδες. Οι μετοχές οι οποίες έχουν αποκτήσει προτεραιότητα είναι εκείνες που επέδειξαν την καλύτερη επενδυτική βάση, όπως εκείνες του ΟΤΕ (ο οποίος παρεμπιπτόντως διατηρήθηκε στα πολυετή υψηλά του), του ΟΠΑΠ, της ΕΠΣΙΛ, της ΚΟΥΕΣ, του ΜΥΤΙΛ κ.λπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News