Η βουτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται, με τους τίτλους που επηρεάζονται πλέον ανοιχτά τόσο από τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία όσο και στις αναταράξεις που προκαλεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, να βρίσκονται στη δίνη του sell off.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,30% στις 837,92 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 24 εκατ. ευρώ.

Με την Coca Cola να χάνει την πρωτοκαθεδρία της κεφαλαιοποίησης στο ΧΑ, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα χάνει σχεδόν το 25% της αξίας της, αλλά και τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει απώλειες άνω του 20% στην εβδομάδα του πολέμου, το ΧΑ δεν μπορεί να κρατήσει το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων, οδεύοντας πλέον προς το κατώτατο όριο της συσσώρευσης του 2021, ήτοι τις 830 μονάδες.

Και όλα αυτά, την ώρα που οι προσδοκίες για τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες να είναι πολύ χαμηλές, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό αυξάνονται και οι ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος, καθώς το brent παράδοσης Μαΐου σημειώνει άλμα 7% στα 112 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό παράδοσης Απριλίου σημειώνει άνοδο πάνω από 6% στα 110,81 δολάρια το βαρέλι.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Coca Cola σημειώνει βουτιά 9,14%, ενώ η Eurobank χάνει 5,99%, η  Alpha Bank και η Εθνική χάνουν 4,8%. Σημαντική είναι η πτώση σε Aegean, Quest, Titan, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Πειραιώς, ΟΛΠ και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, με τον Σαράντη να κερδίζει 1,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών