Να κρατήσεις τις 850 μονάδες παλεύει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχει τις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές του υπό ασφυκτική πίεση, προσπαθεί με τη βοήθεια του ΟΤΕ, του πρώτου πλέον στην κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό, να κρατήσει κάποιες στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,43% στις 845,39 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό του ότι οι πωλητές προχωρούν σε γρήγορο κλείσιμο θέσεων που ενδεχομένως να εμπεριέχουν ρίσκο. Και το “ενδεχομένως” είναι μία αίρεση που χρησιμοποιούν αρκετοί αναλυτές αυτές τις ημέρες, καθώς δεν είναι τίποτα βέβαιο σχετικά με το πως μπορεί να επηρεαστούν ορισμένοι τίτλοι από τις κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία.

Πάντως, η πρώτη μεγάλη επίδραση, η οποία θα επηρεάσει το ήδη ανησυχητικό ρυθμό πληθωρισμού είναι η επίδραση του ενεργειακού κόστους στον δείκτη τιμών καταναλωτή. Όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου. ΆΛλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 5,8% από 5,1% τον προηγούμενο μήνα και περισσότερο από το 5,6% της μέσης εκτίμησης των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η εκτίμηση για τη Ελλάδα αναφέρει πληθωρισμό 6,3%.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ΔΕΗ χάνει 8,12% και Coca Cola είναι στο -7,78%, ενώ Eurobank, Aegean, Εθνική, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Titan, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών